Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Teknikprogrammet inriktning teknikvetenskap - Fyrisskolan i Uppsala

Utbildare/skola

Fyrisskolan

Kommun(er)

Uppsala

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Teknikprogrammet inriktning teknikvetenskap - Fyrisskolan i Uppsala

Har du många goda idéer och kluriga lösningar? Är du en naturvetare som gillar tekniska ämnen? En designer som gillar data? Då är teknikprogrammet rätt för dig! På teknikprogrammet har du möjlighet att utveckla din entreprenörsanda –  kanske just du blir årets uppfinnare?

På teknikprogrammet har du tillgång till gedigen hjälp från våra erfarna lärare – en chans att bli vad du vill. Teknikprogrammet är för dig som är en teoretisk praktiker – eftersom du får alla möjligheter att jobba med hela processen från ingenjörsmässiga idéer på ritbordet, till produktion och färdigställande.

Programmet riktar sig till dig som vill ha en bas för vidare studier inom teknikområdet, eller vill gå direkt ut i arbetslivet som tekniker. I utbildningen ingår exempelvis att göra ritningar, utföra beräkningar, kalkyler, att kommunicera med hjälp av dator och nätverk. Teori, praktik och laborationer varvas med arbete i högteknologisk miljö. De olika ämnena kombineras så att du får en helhetssyn på din framtida yrkesroll.

Teknikvetenskap

Den snabba tekniska utvecklingen inom teknikföretagen ställer allt högre krav på kompetens. Fyrisskolans teknikprogram lägger tyngdpunkten på teoretiska kunskaper inom teknikområdet men ger även möjlighet till praktisk tillämpning. Inom inriktningen Teknikvetenskap fördjupar du din teoretiska kunskap som förbereder dig väl till fortsatta studier till ingenjörsyrken på högskolan. För dig som vill få en bred naturvetenskaplig utbildning.