Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle - Soltorgsgymnasiet- Borlänge

Utbildare/skola

Soltorgsgymnasiet

Kommun(er)

Borlänge

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle - Soltorgsgymnasiet- Borlänge

Vill du gå den utbildning inom gymnasiet som öppnar flest dörrar till högskolor och universitet? Är du intresserad av att experimentera, laborera och upptäcka nya saker? Då är naturvetenskapsprogrammet på Soltorgsgymnasiet något för dig!

På Soltorgsgymnasiet erbjuder vi de två nationella inriktningarna

naturvetenskap
naturvetenskap och samhälle (ersätter vårt Tvärvetarprogram)

När vi har utformat inriktningen naturvetenskap och samhälle har vi utgått från våra erfarenheter av Tvärvetarprogrammet.

 

Naturvetenskap och samhälle

är valet för dig som tvekar mellan naturvetenskap och samhällsvetenskap. Här får du prova på att läsa kurser inom flera ämnesområden och du får känna dig för inför valet av högskoleutbildning. Du läser kurser inom naturvetenskap och matematik, men också kurser som geografi, psykologi och filosofi. Inom engelska fördjupar du dig genom att läsa kursen engelska 7.


Eftersom du läser nästan alla kurser som krävs för särskild behörighet inom programmets ram, är det ett bra program att kombinera med exempelvis idrottsprofiler eller kurser inom musikskolan. Genom val av programfördjupning och individuella val sätter du din egen prägel på din utbildning.

De flesta elever som har gått naturvetenskapsprogrammet fortsätter med högskolestudier inom naturvetenskap, teknik, data eller matematik. Programmet ger också behörighet att läsa vidare inom exempelvis ekonomi, samhällsvetenskap eller juridik.