Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Bygg och anläggningsprogrammet - Parkgymnasiet i Ystad

Utbildare/skola

Parkgymnasiet

Kommun(er)

Ystad

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Bygg och anläggningsprogrammet
- Parkgymnasiet i Ystad

Om bygg och anläggningsprogrammet vid Parkgymnasiet i Ystad

På byggprogrammet kan du lära dig alla yrken som finns inom byggbranschen. Det innebär att du får lära dig bygga på ett rationellt, säkert och miljömässigt hållbart sätt.

Efter avslutad skoltid arbetar du som lärling i cirka två år för att nå upp till de 6 800 timmar som krävs för att få ett yrkesbevis. Utbildningen sker både i Ystad och Sjöbo, där man sammanlagt tar in ett 60-tal elever varje år.
Programmet har fem inriktningar. I Ystad kan du välja inriktningen husbyggnad, vilken innehåller yrkesutgångarna murare, snickare och betongare. I Sjöbo kan du väja inriktningarna anläggningsfordon samt mark och anläggning.

Det här kan du bl a bli
Träarbetare, murare, anläggningsarbetare och betongarbetare.

Anläggningsfordon

På inriktningen anläggningsfordon i Sjöbo får du lära dig allt om markarbeten. Det handlar bland annat om schakt- och materialförflyttning inom väg- och ledningsarbete. Du får också kunskaper om trafik och ballast, det sten- och grusmaterial som bland annat ingår i betong.

Husbyggnad

Inriktningen husbyggnad, som innehåller yrkesutgångarna murare, snickare och betongare ger dig kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler, men även broar och andra anläggningskonstruktioner.

Mark och anläggning

Inriktningen mark och anläggning i Sjöbo ge dig kunskaper i markarbeten för vägar, järnvägar, husgrunder, ledningar, gröna ytor samt asfalt-, platt- och stenbeläggningar.
Alla tre inriktningarna förbereder dig för arbete och eget företagande inom byggnation och anläggning.

Ansökan och behörighet

Intresserad av bygg och anläggningsprogrammet vid Parkgymnasiet i Ystad?

För mer information om utbildningen fyll i en intresseanmälan nedan.