Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Barn- och fritidsprogrammet - Wendesgymnasiet i Kristianstad

Kommun(er)

Kristianstad

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Barn- och fritidsprogrammet
- Wendesgymnasiet i Kristianstad

Om barn- och fritidsprogrammet vid Wendesgymnasiet i Kristianstad

Detta är programmet för dig som vill arbeta med att lära och utveckla andra människor. Är du intresserad av människans utveckling, ledarskap, friskvård, och pedagogik så är detta programmet för dig!

Här får du arbeta med din egen och andras utveckling men också utveckla din ledarskapsförmåga. För att arbeta med människor krävs en kreativ och lyhörd förmåga samt ett etiskt förhållningssätt för att kunna skapa goda förutsättningar för alla människors lärande. Att planera, organisera och leda olika aktiviteter, att lära sig möta, stödja och motivera andra människor och att arbeta i lag/grupp är viktiga moment i utbildningen.

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram och du utbildar dig till arbete med människor i olika åldrar, såväl barn, ungdomar och vuxna inom pedagogiska yrkesområden eller i fritids- och friskvårdssektorn. Minst 15 veckor av utbildningstiden är arbetsförlagt lärande, APL.

Du har möjlighet att genom dina val av kurser få grundläggande högskolebehörighet inom programmets ram.

Programmet ger även en bra grund för fortsatta studier till andra yrken där kunskaper om människan är av stort värde, till exempel lärare, fritidspedagog, och polis. Du kan dock behöva komplettera med en del ämnen för att kunna söka till vissa eftergymnasiala utbildningar.

Ansökan och behörighet

Intresserad av barn- och fritidsprogrammet vid Wendesgymnasiet i Kristianstad?

För mer information om utbildninge samt ansökan fyll i en intresseanmälan nedan.