Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Barn- och fritidsprogrammet - Heleneholms gymnasium i Malmö

Kommun(er)

Malmö

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Barn- och fritidsprogrammet
- Heleneholms gymnasium i Malmö

Om barn- och fritidsprogrammet vid Heleneholms gymnasium i Malmö

Barn- och fritidsprogrammet utbildar dig för arbete med människor i alla åldrar. Programmet ger dig kunskaper och färdigheter i pedagogik, psykologi, sociologi och service. Kännetecknande för de verksamheter som programmet utbildar för är samverkan, samarbete och kommunikation.

Gillar du att leda, motivera och jobba med andra människor?
Genom att välja Barn- och fritidsprogrammet öppnar du dörren till ett spännande yrkesliv.

Heleneholms gymnasium erbjuder tre nationella inriktningar:

  • Inriktning Fritid och Hälsa
  • Inriktning Pedagogiskt arbete
  • Inriktning Socialt arbete

Vill du läsa vidare efter studenten har du möjlighet att välja kurser som ger grundläggande högskolebehörighet. Dessutom erbjuds du flera kurser som ger meritpoäng. Inom programmet kommer du att praktisera minst 15 veckor inom barnomsorgen och fritidssektorn.

Heleneholms gymnasium erbjuder alla tre nationella inriktningar: Fritid och hälsa, Pedagogiskt arbete och Socialt arbete. Alla inriktningarna fokuserar på mänskliga möten och relationer samt på vikten av en frisk och hälsosam livsstil. Därför läser du kurser inom dessa områden.

I kursen Etnicitet och kulturmöten lär du dig om kulturmöten mellan olika nationaliteter och etniciteter samt om hur migration påverkar och utvecklar det svenska samhället. Du får också kunskap om hur migration påverkar olika människors levnadsvillkor och delaktighet dagens mångkulturella samhälle.

I kursen Kost och hälsa lär du dig om vad som krävs för att hålla en sund livsstil och ett gott välbefinnande. Du studerar näringslära och hur du sätter samman en hälsosam och allsidig kost. Du lär dig om olika typer av allergier, hur de påverkar en drabbad samt hur de skall hanteras. Du kommer också att få en inblick i olika typer av specialkost p.g.a. medicinska, etniska och etiska skäl.

Ansökan och behörighet

Intresserad av barn- och fritidsprogrammet vid Heleneholms gymnasium i Malmö?

För mer information om utbildningen fyll i en intresseanmälan nedan.