Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Affärsprogrammet - Hvitfeldtska gymnasiet - Göteborg

Utbildare/skola

Hvitfeldtska gymnasiet

Kommun(er)

Göteborg

Utbildningspresentation

Affärsprogrammet - Hvitfeldtska gymnasiet - Göteborg


Hvitfeldtskas Affärsprogram, en profil inom Ekonomiprogrammet, erbjuder en modern offensiv utbildning med internationell inriktning

Programmets syfte

Affärsprogrammet vänder sig till dig som vill ha en bred teoretisk grundutbildning som ger dig behörighet till högskolestudier efter gymnasiet, samtidigt som du får praktiska kunskaper för företagande i olika former och arbete inom handel och näringsliv.
Programmets innehåll

Du läser alla obligatoriska kurser på Ekonomiprogrammet med undervisningen riktad mot handeln som bransch. Det innebär att praktiska exempel, övningar, studiebesök, APL mm tar sikte på handel. Hvitfeldtska samarbetar med branschorganisationen Svensk Handel och med ledande företag inom handel och näringsliv i Göteborg. Utbildningen utformas tillsammans med dessa företag under hela studietiden. Hvitfeldtskas Affärsprogram planerar även ett ökat samarbete med Centre for Retailing vid Handelshögskolan.

Entreprenörskap är ett viktigt inslag i Affärsprogrammet. Andra året får du lära dig att starta och driva ett eget företag. Du får tillsammans med några av dina klasskamrater ta fram en affärsidé och marknadsplan samt göra ett bokslut. Till stöd kommer du att ha en rådgivare från näringslivet. Många av våra UF-företag har varit framgångsrika i tävlingar på regional och nationell nivå.

Arbetsplatsförlagt lärande - APL

I programmet ingår arbetsplatsförlagt lärande. Det ger dig en ovärderlig chans att få kontakter med olika företag och möjlighet att praktisera de kunskaper du får i skolan.

Det finns viss möjlighet att du kan få din APL förlagd till något annat europeiskt land. Hvitfeldtska gymnasiet deltar i ett EU-projekt med internationell APL. De länder som på senare år varit aktuella för samverkan är England, Spanien, Tyskland, Frankrike, Ungern och Malta.

Läs om elevernas erfarenheter från sin internationella APL

Gymnasiearbete

Under det tredje året skall du genomföra ett större självständigt gymnasiearbete. Det innebär att du fördjupar dina kunskaper inom ett område. Gymnasiearbetet kan utgöras av ett arbete på uppdrag av ditt APL-företag.

Individuellt val

Inom ramen för ditt individuella val kan du välja kurser efter eget intresse.

Utbildningsstipendium

När du har avslutat din utbildning på Affärsprogrammet kan du söka ett stipendium inrättat av Göteborgs Köpmannaförbund.Stipendiet, som är på 70.000 kr, innebär att du får en fyra månaders lång trainee-utbildning på Svenska Handelskammaren i London.

Information om ansökningsförfarande kommer vid höstterminens början.

 

Övrigt

Utbildningen organiseras ofta i projektform tex Ung Företagsamhet, där du får träna dig att arbeta självständigt samtidigt som du tränar din samarbetsförmåga och utvecklar din personliga ledarstil.

Ansökan och behörighet

http://www.goteborg.se/wps/portal/!ut/p/c5/jYtLDoIwFADP4gnea6kUlqVoW1EIAgl0YxpDCAkfF0bj7e1Od5pZzgxY8CzuMQ7uPq6Lm6AFG17oNisTeggQT-cUjawo5yJAWTPvuy-v9nGIJtN1XOcVFpr-c0slNONHxIgpRMOSIteyJGiCH3eu17mHDiz_VFFDIl9RWTG5I6Jg0E394K4vuM1N-1zF5g2ilN0-/dl3/d3/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnZ3LzZfMjVLUUIySjMwME1SRDBJQ1MyNzdBMzBDUDI!/