Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Sommarkurs Lär dig att Älska dig själv och ditt liv

Utbildningspresentation

Sommarkurs Lär dig att Älska dig själv och ditt liv

Vems liv lever DU? egentligen?

Det är dags att definiera en egen verklighet och skapa det liv som kommer att göra dig lycklig. Det här är ditt liv. Många av oss har blivit hjärntvättade att tro samhällets definition av framgång: massor av pengar, ett jobb, en perfekt familj, en stor extravagant hem och en vacker kropp. Detta kan fungera för vissa människor, men alltför ofta känner vi oss missnöjda, rastlösa och ledsna samt tomma. Vi kan inte alla pressa in oss i samma form, och vi bör inte detta. Ta dig tid att räkna ut vad du verkligen vill ha ut av livet och sedan utveckla en strategi för att uppnå det. Nu låt oss börja med några grundläggande förutsättningar.

Följ shamanens väg - hitta din livsväg 

Du är en unik människa.

Ingen annan är viktigare, värdig, eller mer speciell än du. Bara för att någon är rikare, är mer berömd eller mer attraktiv så är de inte mer värdefulla än du är. Det finns godhet och kärlek i dig. Behandla inte din egen fysiska, emotionella och andliga hälsa som en eftertanke. Se till att ditt eget välbefinnande prioriteras. Du förtjänar allt denna värld har att erbjuda. Du är värd det.

Radera Negativ programmering.

Gör dig av med alla gamla, negativa meddelanden som du fick med dig från din sociala omgivning. Kanske någon har sagt till dig att du är värdelös, OVÄRDIG eller oattraktiv, det är deras problem. Ingen har rätt att döma dig eller förringa dig. Vi är alla kämpar för att klara sig i denna värld, och ingen annan har alla svaren. Hedra din egen sanning. I ditt eget hjärta, vet du vem du är. . . låt inte någon annan ta det makten ifrån dig. Älska dig själv.

Lär dig din sanning

Människan har ett grundläggande behov av att nå den grad av självkännedom där man säkert vet vad det är som driver en, var vi kommer ifrån, vad man skulle vara beredd att dö för. Det gäller att komma till en insikt vad det innebär att leva, Vem man vill vara och Vad man verkligen vill göra och uppnå i sitt liv och sträva mot det

Befria dig från dina Rädslor

Lära dig att de flesta rädslor är bara en känsla, inte ett faktum, frigör dig att ändra ditt svar. Detta kräver medvetenhet i nuet för att stoppa tanken från att bli verklighet. Rädsla är en del av människans villkor och information men du kan ta kontroll över hur mycket det styr dig. För att den inte ska vara giltig, måste du vara beredd att sträcka ut din komfortzon. Ha tro att du kommer att överleva, växa och lära dig. Rädsla kan vara din största lärare eller spärr. Du bestämmer.


Balansera upp ditt liv

Grunden för att vara äkta och levande är att ha balans i alla områden. Detta inkluderar hälsa, relationer, karriär, andlighet och ekonomi. När du identifierat var du befinner dig ur balans, kan du börja göra konkreta förändringar för att komma tillbaka till centrum! !

Vårda dig själv.

Var snäll mot dig själv. Älska dig själv. Om du skadar dig själv eller ledsen eller ensam, hedra det. Gör tid för dig själv. Låt dig läka. Förvänta dig inte så mycket av dig själv. Livet kan vara direkt brutal. Låt kärleken inom dig och andra bära dig igenom. Med tiden kommer du se hur mycket du har lärt dig. Det är värt resan.

Älska din kropp.

Här finns din ande. Uppskatta vad din kropp kan göra och sluta fokusera på vad den inte kan. Ingen annans kropp skulle vara bättre för dig. Om du inte är den mest fantastiska personen i stan, så kanske detta gör dig mer lättillgänglig för andra. Även om du har ett fysiskt handikapp, det finns en anledning till detta. Det är inte att orsaka lidande, snarare är det en möjlighet för dig att växa eller att förstå eller uppskatta något i livet. Kanske kommer detta att vara en möjlighet där du möter en själsfrände eller upptäcer någon dold talang inom dig. Var i fred med dig själv och lita på att din själ är vacker och så är du.

När en dörr stängs, öppnas en annan.

Förändring är bra. Så växer du. Så småningom kommer du att se att ibland måste man förlora något att vinna något annat. Även sjukdom, död och ekonomisk förlust har ett syfte. Kanske en tragedi för dig närmare din familj och vänner? Var du tvungen att byta växel? Tron är att veta att allt är okej och fungerar. Du kommer att växa dig starkare från allt som du upplever.

Lita på din intuition.

Hela ditt liv, har du fått lära att ogiltigförklara dina inre känslor. Detta är fel. Ditt undermedvetna plockar kontinuerligt upp och bearbetar signaler från din omgivning och från andra människor. Detta är värdefull information som du inte bör bortse från. Låt inte folk säga till dig till att göra något som inte känns rätt för dig. Lita på din inre känsla. Om något inte känns rätt för dig, då är det förmodligen inte rätt. Och du behöver inte motivera hur du mår. Bara säga "Nej tack" eller "Jag skulle helst inte" eller "Jag är upptagen." Alla andra vet inte mer än du.

Skapa det liv du vill.

Låt inte livet blåsa dig runt som ett löv i vinden. Vi människor är skapande varelser. Då vi skapat hela jordens utveckling på gott och ont. Detta skapande finns hos varje människa. Med vår fria vilja skapar vi det vi vill ha, gott eller ont, positivt eller negativt Om vi inte mår bra, om vi har sjukdomar, kriser och problem eller vad som än händer och har hänt så har vi själva bett om det. Vi har själva skapat det för att lära oss. Därför skapar vi själva vår livstillvaro både medvetet och omedvetet. Vi har svårt att förstå att vi själva har ansvar för våra val, handlingar, beslut och att de leder oss till nästa situation som vi möter hela tiden

Omprioritera din tid.

Vissa saker kanske du inte kan ändra, men de flesta kan du ändra. Kanske du behöver börja med små förändringar, eller du kanske behöver en jättestor makeover. Du bestämmer. I vilket fall, om du inte lever det liv du verkligen vill leva, då måste du göra några ändringar nu.

Förenkla och var avsiktlig.

Bestäm vilka aktiviteter i ditt liv som är värdefulla och vilka som inte är värdefulla. Eliminera alla de extra aktiviteter som tar din tid men inte berikar ditt liv. Sätt gränser för dig själv och din familj. Säg NEJ till betungande kommittéer eller uppdrag. Låt dina barn var och en ha en extra aktivitet under läsåret (såvida de inte kan ta sig dit själv). Om du har tio barn, så kanske de måste göra en aktivitet tillsammans. Barn lider precis som du gör när varje minut är bokad med aktiviteter. Vi behöver alla mer "ner tid", eller ledig tid för att ta upp en hobby, läsa, eller koppla av.

För att uttrycka det hela i perspektiv: om du flyttade, skulle ditt samhälle sluta fungera? Om du avslutar ditt jobb, skulle din arbetsgivare gå i konkurs? Du är inte oumbärlig, och du är fri att göra val för ditt eget bästa.

Rensa ditt hem.

Du får mer utrymme, spenderar mindre tid på att leta efter förlorade saker, och ditt hem kommer att bli mycket lättare att rengöra. Du kommer att känna dig mer utvilad, lugn och gladare. Du kanske blir chockad när du börjar att inse hur mycket pengar du har spenderat på värdelösa saker som du inte ens vill ha längre. Ge bort dom. Dina gamla saker kan vara till nytta för någon annan.

Hur du kommer igång med rensningen.

Först av allt, låt dig inte skrämmas av en enorm röra. Det finns en epidemi av skräp junkies där ute, så må inte dåligt. Plan för att tillbringa en hel del tid på detta projekt om din röra är stor. Din mentala hälsa är värd det.

Försköna ditt hem.

Ditt hem ska ge dig ett lyft, öka din spirit, och uttrycka din unika själ. Det är en mycket viktig tillflyktsort och ett ankare för dig (och din familj) i dessa hektiska tider. Låt det spegla din känsla för stil och de färger du vill. Även om du har en låg budget, kan du måla väggarna, sätta upp några gardiner och sätta upp lite konst eller affischer. Du kan hitta massor av bra saker på loppisar. Titta på böcker och tidskrifter för idéer, eller fråga en kreativ vän om hjälp om du är vilse.

Ansökan och behörighet

När: den 16 juli kl. 15:00 till den 17 juli kl. 18:00 i UTC+02.

Var: Uppsala Järlåsa kursgård