Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Allmän kurs - Birkagårdens folkhögskola - Stockholm

Utbildare/skola

Birkagårdens folkhögskola

Kommun(er)

Stockholm

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Allmän kurs - Birkagårdens folkhögskola - Stockholm4

Om allmän kurs
• Vill du hitta ett alternativ till komvux eller gymnasiet?
• Vill du bli behörig till högskola och universitet?
• Vill du träffa nya vänner?
• Vill du studera i en stimulerande miljö mitt i stan?

Vill du komma vidare?
Utbildning är och har alltid varit ett sätt att komma vidare. Du som saknar fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning kan bli behörig till högre utbildning och/eller skaffa dig värdefull kunskap inför arbetslivet genom att gå på Birkagårdens allmänna kurs. Hur länge du studerar hos oss och vilken av kurserna du ska välja beror på vad du har för mål med dina studier och vad du har studerat tidigare. Klasserna består av 15-20 deltagare.
Måldokument för Allmän kurs »

Kursstart
27 augusti 2012.
I enstaka fall kan det gå att börja i januari eller senare under höstterminen. Vill du börja någon annan gång under året ska du kontakta oss och höra om det är möjligt.

Ansökan - obs! För närvarande har vi fulltecknad kalender för ansökningar. Återkom 1 augusti!
Den 1 mars börjar vi med antagningen till kommande läsår. Vi har inte någon sista ansökningsdag utan platserna fylls vart efter. Du är välkommen att skicka in din ansökan från och med den 1 mars tills dess att terminen startar i augusti. Utbildningen startar i augusti men om det finns lediga platser kan det vara möjligt att börja studera senare under hösten eller i januari. Hör av dig till föreståndaren för allmän kurs och hör om det är möjligt.

Läs mer om hur du söker till skolan under Ansökan »

Antagning
Alla är välkomna att söka till den allmänna kursen. Olika behörighetskrav gäller för de olika nivåerna och inriktningarna. Under intervjun pratar vi mer om vilken nivå du kan söka till. Lokalerna är inte fullt anpassade till alla funktionshinder. Det finns hissar som tar rullstolar, en särskild toalett och trösklarna till rummen är låga. Lokalerna har dock inga hörselslingor. Drogfrihet i minst 12 månader är ett krav för att bli antagen till kursen. Beslut om antagning fattas av skolans antagningsgrupp.
Policydokument antagning allmän kurs »

Ekonomi
Kursen är CSN-berättigad. Undervisningen är avgiftsfri men du står själv för: försäkring, sociala aktiviteter och kopiering. Du betalar 1250 kr/termin. Böckerna kostar ca 3000 kr/år om du köper dem nya. Lånar du på biblioteket eller köper begangnat blir det betydligt billigare.