Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Nyhetspolicy på Studiekanalen

Välkommen till Studiekanalens redaktion

För att förenkla för alla kunder som vill skicka in utbildningsnyheter för publicering på Studiekanalen så har vi gjort en punktlista med godkända och icke godkända redaktionella nyheter. Även andra nyheter kan accepteras för publicering.

Godkända utbildningsnyheter på Studiekanalen:

- Utbildare som fått nya utbildningar godkända - EX: "KYH tar över och driver Advetas utbildningar"

- Lysande framtidsutsikter inom ett yrke - EX: "Kiropraktor - ett framtidsyrke" (detta skall ha substans och styrkas av ex. SACO eller annat godkänt institut som är duktiga på analyser.)

- Rekordmånga sökande till en viss utbildning - "Här är utbildningen som är en av Sveriges populäraste Yrkeshögskoleutbildningar"

- Enkätundersökningar eller arbetsmarknadsanalyser från skolan / utbildare - "Säljare är heta på arbetsmarknaden igen. Här finns säljutbildningar som ger dig jobb" Även detta bör styrkas av instans som t.ex. SACO eller Arbetsmarknadsinstitutet eller annan tungt auktoritärt trovärdigt organ.

- Priser och utmärkelser som t.ex. "Olle från Grimslövs folkhögskola vann pris i designtävling för reklamstuderande" - skall kompletteras med utlåtande från skolan och pristagaren.

- Öppet hus på skolor. När skolor har öppet hus kan nyheten tas med om det finns få inkommande nyheter till redaktionen den dagen eller om det skrivs en samlingsartikel om flera skolor som har öppet hus samma period.

- Veckans student - redaktionellt material där vi kontaktar en elev från er av era utbildningar som har ett allmän nyhetsvärde. Vanligen väntetid från ett par veckor upp till några månader beroende på hur många bokningar som gjorts.

Icke godkända utbildningsnyheter på Studiekanalen:

- Ren reklam om skolan som saknar värde för våra besökare. Våra besökare vill läsa om jobbnyheter med någon form av substans och läsvärde.

- Gråzoner undviks för att behålla våra läsares trovärdighet. Tveksamma nyheter kan alltid skickas in.

Kontakta Studiekanalens redaktion

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

08-400 52 200Tipsa en vän
Del.icio.us! Google! Facebook! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! TwitThis Joomla Free PHP