Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Behöver du komplettera betyg för högskolestudier?
Ämne: Behöver du komplettera betyg för högskolestudier?
Sändningsdatum: 2011-10-27 13:11:00
Nummer #: 67
Innehåll:

 

 

Behöver du komplettera betyg för högskolestudier?

Vill du ha ett slutbetyg från gymnasiet?
Behöver du komplettera betyg för högskolestudier?
Vill du ha en yrkesutbildning?
Saknar du grundskolebetyg?

Välkommen till Åsö vuxengymnasium - största vuxenutbildningen i Stockholm!

Åsö vux, centralt på Södermalm (T-bana Skanstull), erbjuder 105 kurser på grundläggande och gymnasienivå, inklusive alla kärnämnen. Yrkesinriktade kurspaket inom barn o fritid, ekonomi och omvårdnad, naturvetenskapligt basår, kurser inom data/media, bl.a. foto och mycket mer. Vi har även 3 vårdinriktade YH-utbildningar.

Vi satsar på klassrumsundervisning i riktiga skollokaler med bl.a. laborationssalar. Men du kan även studera på distans om du föredrar det. Välutbildade lärare med stor erfarenhet undervisar ca 7 000 vuxenstuderande per år.

Åsö vux erbjuder dessutom "det lilla extra" - bibliotek med läxhjälp, studievägledare, specialpedagog och studiecoacher, kurator, extra stöd i engelska, fysik, kemi och matematik, handledning i svenska som andraspråk m.m.

Börja plugga i januari 2012 - Ansök senast den 2 november!

www.asovux.se

info@asovux.se

Telefon: 08-702 74 00

Åsö vuxengymnasium

Fixa en andra chans till drömjobbet!

Om du behöver höja eller komplettera dina betyg är Komvux en andra chans. Mark läser upp betygen för att komma in på drömutbildningen.
Om du behöver höja eller komplettera dina betyg är Komvux en andra chans. Du kan läsa in både grundläggande och särskild behörighet för högskolestudier. Det handlar om hur just du vill gå vidare med studierna.

Mark Öberg, 22, pluggar ett naturvetenskapligt basår på Åsö vuxengymnasium i Stockholm. För Mark passar det perfekt. Han vill ha många alternativ när han är klar.

- Drömjobbet skulle kunna vara civilingenjör på någon tysk firma, eller läkare, som kirurg. Eller ett jobb med hållbar utveckling inom industri. Det är ganska spritt, jag har inte en linje. Det är skönt att det inte är dags att fatta beslut än, säger Mark.

När han tog studenten efter gymnasiets samhällsvetenskapliga program hade Mark visserligen bra betyg. Men han insåg en viktig detalj: Han ville inte plugga vidare i något humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne.

- Jag insåg att jag är mer lagt åt det naturvetenskapliga hållet. Jag hade vänner på KTH och jag drogs till att plugga något sådant. KTH har ett tekniskt basår men det saknar biologi och då kan man inte bli läkare. Komvux har biologi i sitt naturvetenskapliga basår.

Efter basåret vill Mark plugga vidare på universitet. Han har inte bestämt sig ännu men han väljer mellan några olika ämnen. Medicin och maskinteknik är intressant. Mark tror att han kommer bli säkrare och fatta sitt beslut efter att han har pluggat basåret.

- Och det kan bli enklare om man går på öppet hus på universitet, då faller man nog rätt till slut. Chalmers i Göteborg lockar. Det skulle innebära ett miljöombyte för jag har gått grundskolan, gymnasiet och nu Komvux i Stockholm. Och jag har hört mycket bra om Chalmers, säger Mark.

Arbetar du inom vård och omsorg och vill komma vidare i din utveckling? Studera till Äldrespecialistundersköterska!

Utbildningen genomförs på halvfart under två år, delvis på distans och omfattar 200 yrkeshögskolepoäng, varav lärande i arbetslivet (LIA) är cirka en tredjedel. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.
Läs mer om utbildningen på www.asovux.se 

Särskilda förkunskaper som krävs:

Slutbetyg från omvårdnadsprogrammet med godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng samt minst 1 års yrkeserfarenhet från vård och/eller omsorg

eller:

Examen från utbildning inom omvårdnad från gymnasie- eller vuxenutbildning i Sverige eller utlandet motsvarande omvårdnadsprogrammet samt minst 2 års yrkeserfarenhet från vård och/eller omsorg.

Utbildningen genomförs på Åsö Vuxengymnasium, Blekingegatan 55, Stockholm, T-bana Skanstull.

Ansök senast 30 oktober för kursstart i januari 2012 på www.asovux.se

Åsö vuxengymnasium

   

     

Annonsera på Studiekanalen Studiecommunity Studentrabatter