Sök utbildning:

Senaste utbildningsnyheter

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Dataspelsutvecklare

Dataspelsutvecklare - yrkesguide och sökbara utbildningar

Har du ett intresse för dataspel och vill vara med och omsätta ideér till verklighet? Har du lätt för att samarbeta och en stor datorvana? Som dataspelskonstruktör är det du som skapar spelet från grunden och ser till att det håller högsta möjliga kvalitet.

Vilka arbetsuppgifter har en dataspelsutvecklare?

Att arbeta som dataspelskonstruktör med designinriktning innebär att man ska vara med och skapa en helhet utifrån en idé för ett spel. Mycket handlar om att arbeta med detaljer så att slutprodukten blir så komplett som möjligt.

Arbetsuppgifterna för en dataspelskonstruktör med programmeringsinriktning är i mångt och mycket detsamma som för en vanlig programmerare.

Dataspelskonstruktören med inrikting mot grafik har till uppgift att visualisera det som designern har formulerat. Exempelvis kan designern ha ett önskemål om att en figur i ett spel ska ha ett visst utseende och då är det grafikerns uppgift att skapa figuren.

Vad krävs det för utbildning för att jobba som dataspelsutvecklare?

Det finns ett antal olika högskoleutbildningar som inriktar sig på dataspelsutveckling och som omfattar cirka tre års studier.

Lämpliga utbildningar kan även finnas inom Yrkeshögskolan.

Utbildningar