Sök utbildning:

Senaste utbildningsnyheter

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Civilingenjör inom bioteknik

Civilingenjör inom bioteknik - yrkesguide och sökbara utbildningar

Ingenjör inom bioteknik innebär att du arbetar med ett jobb som ligger i forskningens framkant.

En civilingenjörsutbildning med inriktning mot bioteknik innebär samtidigt att du kan jobba med många olika uppgifter i framtiden. Bioteknik är ett område som sammanlänkar ämnena biologi, teknik och kemi och omsätter biologiska kunskaper till tekniska tillämpningar.

Som civilingenjör inom bioteknik kan du till exempel jobba med att utveckla nya läkemedel, eller utveckla biologiska metoder för att oskadliggöra miljögifter, utveckla och effektivisera tillverkningsprocesser inom industrin osv. Arbete med bioteknik innebär samarbete med experter inom medicin och ekonomi. Branschen har en stark internationell prägel och många ingenjörer inom bioteknik arbetar utomland. Det kommer även hi ingenjörer inom bioteknik till Sverige för att jobba inom en smal nisch inom det biotekniska området.

Utbildning till civilingenjör inom bioteknik

Det finns flera ingenjörsutbildningar med inriktning mot bioteknik vid högskolan och vid universitetet. Det civilingenjörsutbildningar är fem år. Det finns också ett några utbildningar som ger examen som högskoleingenjör och de tar tre år.

Utbildningar