Sök utbildning:
Robie läser Natur & Friluftsentreprenör i Älvdalen

Målet med utbildningen natur och frilufts-entreprenör vid Älvdalens Utbildningscentrum är att förse arbetsmarknaden med kompetent arbetskraft inom upplevelsebaserad naturturism. De utexaminerade skall både kunna arbeta som anställda men också kunna starta eget. 

- Utbildningen har helt klart överträffat min förväntningar tack vare variationen av friluftsämnen i kombination med företagandet, profileringsveckorna då vi får rikta in oss mot vad vi är intresserade av och praktiken, säger Robie Islam.


 

Elevens eller f.d. elevens namn: Robie Islam

Namn på skolan: Älvdalens Utbildningscentrum

Utbildningens namn: YH Natur & Friluftsentreprenör

 

Hur kommer det sig att du valde just denna utbildning?

För att ett aktivt friluftsliv alltid har betytt mycket för mig. Att få vistas ute i fjäll och natur är det bästa som finns! Att få jobba och göra det ännu mer till en livsstil vore spännande.

Vad kan man bli av utbildningen som du läser?

Vi läser mycket företagande så vi får en bra grund för att starta eget företag inom turistbranschen eller ta anställning på t.ex. fjällstationer, skidanläggningar, eventföretag och liknande.

Vilka förväntningar hade du på utbildningen som du studerat vid/studerar vid?

Innan utbildningen hade jag höga förväntningar och tyckte det skulle bli spännande att få bli en "utbildad friluftsmänniska". Utbildningen har helt klart överträffat min förväntningar tack vare variationen av friluftsämnen i kombination med företagandet, profileringsveckorna då vi får rikta in oss mot vad vi är intresserade av och praktiken.

YH-utbildning - Natur och Friluftsentreprenör - Älvdalens Utbildningscentrum

Vad är det bästa med det du valt att utbilda dig till?

Att man kan rikta in sig mot vad man är intresserad av och får ut något av att göra så mycket praktiskt som vi gör. Man får en stor bredd och lär sig mycket.

Vad är roligast inom utbildningen? Vad värdesätter du mest med utbildningen?

Det roligaste är att man får lära sig så mycket utomhus, praktiskt och testa hur saker man går igenom i klassrummet fungerar i verkligenheten! Vi har bland annat botanik, ornitologi, sjukvård, möjlighet att bli skidlärare, fjällvandringar både sommar och vinter, ledarskap, paddling och mycket mycket mer intressant!

Hur kopplar du av från studierna?

Jag brukar träna klättring, simning, cykling, löpning eller skidåkning. Om man gillar att vara aktiv är Älvdalen ett bra ställe för det finns mycket möjligheter och tid till sådant.

Hur tror du att din framtid ser ut?

Jag hoppas finna ett jobb jag trivs med, jobba i några år för att sedan starta och driva ett eget företag.

Hur ser du på möjligheterna att jobba utomlands efter din utbildning?

Mycket bra! Vill man jobba utomlands kan ett bra tips vara att göra sin LIA (praktik) i det land man är intresserad av. Skidlärare i alperna, äventyrsföretag med klättring, paddling, vandringar och guidejobb.

Några avslutande råd?

Om du är intresserad av vår utbildning, besök Älvdalens utbildningscentrums hemsida och titta på YH-utbildningar.

Övriga tankar kring val av jobb och studier?

Ha roligt och trivs!

Vill du veta mer om utbildningen natur- och friluftsentreprenör och Älvdalens Utbildningscentrum?

Natur- och friluftsentreprenörutbildning - Älvdalens UtbildningscentrumTipsa en vän
Del.icio.us! Google! Facebook! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! TwitThis Joomla Free PHP