Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Uppsala PDF Skicka Skriv ut
Beskrivning

Utbildningar i Uppsala

Uppsala är av tradition en studentstad med Uppsala Universitet som största utbildare. Även Sveriges Lantbruksuniversitet är en stor utbildare som erbjuder lantbruksutbildningar i Uppsala.

Gymnasieutbildningar i Uppsala

I takt med att friskolorna växer i antal och även tenderar att bli mer nischade så finns det i dag flera gymnasieskolor att välja på - både inom kommunal och inom privat regi. Vad gäller gymnasieutbildningar så har Uppsala flera gymnasieskolor att erbjuda. Gymnasieutbildningar som finns i Uppsala är bland annat Yrkesplugget och YA frigymnasium.

Yrkeshögskoleutbildningar i Uppsala


Yrkeshögskolan är en växande utbildningsform i Sverige. Det finns flera yrkeshögskoleutbildningar (YH) att välja på i Uppsala. Exempel på yrkeshögskoleutbildningar i Uppsala är Folkuniversitetet i Uppsala. Nedan ser du en lista på utbildare och utbildningar som erbjuds i Uppsala. Om du inte hittar en lämplig utbildning i Uppsala så går det alltid att söka på grannkommunerna för att se vad som erbjuds där i utbildningsväg.

Studentboende i Uppsala

Om du är nyinflyttad och planerar att studera i Uppsala och behöver boende så är det oftast lämpligast att fråga skolan om de känner till var du kan hitta studentboende.

Utbildare/skola(or) på orten
Utbildning(ar) på orten