Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Växjö PDF Skicka Skriv ut
Beskrivning

Utbildningar i Växjö

I Växjö ligger en del av Sveriges nyaste universitet, Linnéuniversitetet. Linnéuniversitet startade 1 januari 2010 och är en sammanslagning av Högskolan i Kalmar och Växjö Universitet. På Linneuniversitetet i Växjö kan du främst läsa samhällsorienterade ämnen och humaniora.

Gymnasieutbildningar i Växjö

I takt med att friskolorna växer i antal och även tenderar att bli mer nischade så finns det i dag flera gymnasieskolor att välja på - både inom kommunal och inom privat regi. Vad gäller gymnasieutbildningar så har Växjö tre gymnasieskolor att erbjuda. Gymnasieutbildningar som finns i Växjö är bland annat Kungsmadskolan och Teknikum.

Yrkeshögskoleutbildningar i Växjö

Yrkeshögskolan är en växande utbildningsform i Sverige. Det finns flera yrkeshögskoleutbildningar (YH) att välja på i Växjö. Exempel på yrkeshögskoleutbildningar i Växjö är Växjö Yrkeshögskola. Nedan ser du en lista på utbildare och utbildningar som erbjuds i Växjö. Om du inte hittar en lämplig utbildning i Växjö så går det alltid att söka på grannkommunerna för att se vad som erbjuds där i utbildningsväg.

Folkhögskoleutbildningar i Växjö

I vårt avlånga land finns det många folkhögskolor att välja där på, närmare bestämt 150 stycken. Många utav folkhögskolorna är knutna till olika folkrörelser, ideella organisationer, stiftelser eller föreningar. Utbudet styrs av folkrörelsen som skolan är knuten till och för folkhögskolan finns ingen centralt styrd kursplan. I Växjö finns två av landets folkhögskolor och en utav dem är Grimslövs Folkhögskola.

Studentboende i Växjö

Om du är nyinflyttad och planerar att studera i Växjö och behöver boende så är det oftast lämpligast att fråga skolan om de känner till var du kan hitta studentboende.

 

 

Utbildare/skola(or) på orten
Utbildning(ar) på orten