Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Umeå PDF Skicka Skriv ut
Beskrivning

Utbildningar i Umeå

Umeå är en stad med två universitet och 33 000 som samsas om ett och samma campus. Umeå Universitet erbjuder spännande utbildning inom många olika ämnesområden. Även Sveriges Lantbruksuniversitet är en stor utbildare som erbjuder lantbruksutbildningar i Umeå.

Gymnasieutbildningar i Umeå

I takt med att friskolorna växer i antal och även tenderar att bli mer nischade så finns det i dag flera gymnasieskolor att välja på - både inom kommunal och inom privat regi. Vad gäller gymnasieutbildningar så har Umeå flera gymnasieskolor att erbjuda. Gymnasieutbildningar som finns i Umeå är bland annat Jenningsskolan och John Bauer gymnasiet.

Yrkeshögskoleutbildningar i Umeå

Yrkeshögskolan är en växande utbildningsform i Sverige. Det finns flera yrkeshögskoleutbildningar (YH) att välja på i Umeå. Exempel på yrkeshögskoleutbildningar i Umeå är Norrlands Yrkeshögskola. Nedan ser du en lista på utbildare och utbildningar som erbjuds i Umeå. Om du inte hittar en lämplig utbildning i Umeå så går det alltid att söka på grannkommunerna för att se vad som erbjuds där i utbildningsväg.

Studentboende i Umeå

Om du är nyinflyttad och planerar att studera i Umeå och behöver boende så är det oftast lämpligast att fråga skolan om de känner till var du kan hitta studentboende.

 

 

Utbildare/skola(or) på orten
Utbildning(ar) på orten