Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Luleå PDF Skicka Skriv ut
Beskrivning

Utbildningar i Luleå

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet. Förutom Luleå tekniska universitet så har Luleå även Yrkeshögskoleutbildningar vid Nordiskt Tekniskt Flygcentrum och vid Vuxenutbildningen i Luleå.

Gymnasieutbildningar i Luleå

I takt med att friskolorna växer i antal och även tenderar att bli mer nischade så finns det i dag flera gymnasieskolor att välja på - både inom kommunal och inom privat regi. Vad gäller gymnasieutbildningar så har Luleå flera gymnasieskolor att erbjuda. Gymnasieutbildningar som finns i Luleå är bland annat NTI Gymnasiet.

Yrkeshögskoleutbildningar i Stockholm

Yrkeshögskolan är en växande utbildningsform i Sverige. Det finns flera yrkeshögskoleutbildningar (YH) att välja på i Luleå. Exempel på yrkeshögskoleutbildningar i Luleå är t.ex elektroteknik och automation, installationsteknik, flyg/helikoptertekniker. Nedan ser du en lista på utbildare och utbildningar som erbjuds i Luleå. Om du inte hittar en lämplig utbildning i Luleå så går det alltid att söka på grannkommunerna för att se vad som erbjuds där i utbildningsväg.

Folkhögskoleutbildningar i Luleå

I vårt avlånga land finns det många folkhögskolor att välja där på, närmare bestämt 150 stycken. Många utav folkhögskolorna är knutna till olika folkrörelser, ideella organisationer, stiftelser eller föreningar. Utbudet styrs av folkrörelsen som skolan är knuten till och för folkhögskolan finns ingen centralt styrd kursplan. I Luleå finns 1 av landets folkhögskolor Sunderby folkhögskola.

Studentboende i Luleå

Om du är nyinflyttad och planerar att studera i Luleå och behöver boende så är det oftast lämpligast att fråga skolan om de känner till var du kan hitta studentboende.

Utbildare/skola(or) på orten
Utbildning(ar) på orten