Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Karlstad PDF Skicka Skriv ut
Beskrivning

Utbildningar i Karlstad

Karlstad är en ung och modern studentstad med Karlstads Universitet som största utbildare.

Gymnasieutbildningar i Karlstad

I takt med att friskolorna växer i antal och även tenderar att bli mer nischade så finns det i dag flera gymnasieskolor att välja på - både inom kommunal och inom privat regi. Vad gäller gymnasieutbildningar så har Karlstad flera gymnasieskolor att erbjuda. Gymnasieutbildningar som finns i Karlstad är bland annat Tingvalla gymnasium och John Bauergymnasiet.

Yrkeshögskoleutbildningar i Karlstad

Yrkeshögskolan är en växande utbildningsform i Sverige. Det finns flera yrkeshögskoleutbildningar (YH) att välja på i Karlstad. Exempel på yrkeshögskoleutbildningar i Karlstad är Folkuniversitetet i Karlstad. Nedan ser du en lista på utbildare och utbildningar som erbjuds i Karlstad. Om du inte hittar en lämplig utbildning i Karlstad så går det alltid att söka på grannkommunerna för att se vad som erbjuds där i utbildningsväg.

Folkhögskoleutbildningar i Karlstad

I vårt avlånga land finns det många folkhögskolor att välja där på, närmare bestämt 150 stycken. Många utav folkhögskolorna är knutna till olika folkrörelser, ideella organisationer, stiftelser eller föreningar. Utbudet styrs av folkrörelsen som skolan är knuten till och för folkhögskolan finns ingen centralt styrd kursplan. I Karlstad finns en av landets folkhögskolor som är Molkoms Folkhögskola.

Studentboende i Karlstad

Om du är nyinflyttad och planerar att studera i Karlstad och behöver boende så är det oftast lämpligast att fråga skolan om de känner till var du kan hitta studentboende.

 

 

Utbildare/skola(or) på orten
Utbildning(ar) på orten