Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Kalmar PDF Skicka Skriv ut
Beskrivning

Utbildningar i Kalmar

Kalmar är den andra av två städer som har det nyaste universitetet i Sverige - Linnéuniversitetet - som också finns i Växjö. I och med att Kalmar ligger vid kusten är det helt naturligt att du här hittar utbildningar inom naturvetenskap och sjöfart. Handelshögskolan BBS, som är en del av Linnéuniversitetet, är också en utav de stora skolorna inom högre utbildning i Kalmar.

Gymnasieutbildningar i Kalmar

I takt med att friskolorna växer i antal och även tenderar att bli mer nischade så finns det i dag flera gymnasieskolor att välja på - både inom kommunal och inom privat regi. Vad gäller gymnasieutbildningar så har Kalmar flera gymnasieskolor att erbjuda. Gymnasieutbildningar som finns i Kalmar är bland annat Stagneliusskolan och John Bauergymnasiet.

Yrkeshögskoleutbildningar i Kalmar

Yrkeshögskolan är en växande utbildningsform i Sverige. Det finns flera yrkeshögskoleutbildningar (YH) att välja på i Kalmar. Exempel på yrkeshögskoleutbildningar i Kalmar är Nordic Business Institute i Kalmar. Nedan ser du en lista på utbildare och utbildningar som erbjuds i Kalmar. Om du inte hittar en lämplig utbildning i Kalmar så går det alltid att söka på grannkommunerna för att se vad som erbjuds där i utbildningsväg.

Studentboende i Kalmar

Om du är nyinflyttad och planerar att studera i Kalmar och behöver boende så är det oftast lämpligast att fråga skolan om de känner till var du kan hitta studentboende.

 

 

Utbildare/skola(or) på orten
Utbildning(ar) på orten