Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Molkoms folkhögskola

Kommun

Karlstad

Utbildningsanordnare

Molkoms folkhögskola

Molkoms folkhögskola finns i Molkom och Karlstad

Vår skola ligger i Molkom, 3 mil nordväst om Karlstad, men vi har också omfattande filialverksamhet inne i centrala Karlstad.

Folkhögskola kan vara många olika saker. För de flesta innebär det nya kunskaper och en utbildning som du har nytta av.

För många innebär det också en tid med mycket gemenskap och sammanhållning. För en del kanske början på en ny fas i livet, som leder till många positiva förändringar med nya kamrater och livsmål; yrkesmässiga eller andra.

Molkoms folkhögskola i Karlstad

Om Molkoms folkhögskola

Vid Molkoms folkhögskola tycker vi att det är viktigt att alla kursdeltagare på en skola syns och anser att alla har viktiga kunskaper att bidra med i utbildningen. På en folkhögskola förekommer traditionella studiesätt som lektioner, grupparbeten och individuella arbetsuppgifter, men vi arbetar också mycket i projekt och block.

När det gäller behörigheter för vidare studier har folkhögskolan samma möjligheter att ge sådana som komvux och gymnasieskolan. Om man kan få en behörighet beror på studietid och arbetsinsats. Folkhögskolan ger inte betyg i enskilda ämnen. I stället kan den studerande få ett kursintyg och ett studieomdöme, som är en sammanfattande bedömning av studieförmågan.

Molkoms folkhögskola präglas av en blandning av människor med en mängd olika bakgrunder

Folkhögskolan har även ett särskilt ansvar att genomföra verksamhet som syftar till att utjämna utbildningsklyftor. Personer med kort skolbakgrund, personer med handikapp och invandrare är särskilt prioriterade grupper. Molkoms folkhögskola präglas därför av en blandning av människor med en mängd olika bakgrunder. Här träffas människor i olika åldrar och med olika ursprung. Det är bland annat detta som gör folkhögskolan så speciell och utvecklande.

Vid Molkoms folkhögskola finns flera längre folkhögskoleutbildningar med olika yrkesinriktningar, allmänna kurser med speciallinjer som A-kursen (för yngre vuxna med diagnosen Aspergers syndrom) och Ord-Bild-Form (för den som har eller har haft någon form av psykisk ohälsa).

Utbildningar

Kontaktuppgifter