Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Stensunds folkhögskola

Kommun

Trosa

Utbildningsanordnare

Stensunds folkhögskola

Stensunds folkhögskola, folkhögskolan vid havet

Du finner Stensunds folkhögskola vid havet, 7 mil söder om Stockholm i Trosa skärgård. Många studerande väljer att bo på skolans Internat som har plats för 95 personer. Andra studerande bor hemma och pendlar varje dag till Stensund. Verksamheten vid Stensund är känd för arbetet mot droger och Stensund är helt alkoholfritt, eftersom droger av alla slag hindrar oss från att växa.

Stensunds folkhögskola

Skolans läge och lokalernas utformning ger stora möjligheter till idrott, friluftsliv och friskvård. Här finns möjligheter att använda gym, långfärdsskridskor och klättervägg. Det finns även datasalar med internetanslutning.

Bo på internat till fyndpris

Att bo på internat kan vara det mest personlighetsutvecklande du varit med om. Du bor ihop med 5-10 studiekamrater i en egen uppgång. Antingen i enkel eller i dubbelrum. Kök, vardagsrum tvättstuga, dusch och WC delar du med de andra i uppgången.

I avgiften du betalar för ditt boende ingår helpension från frukost på måndagen till fredagens lunch. Som studerande har du fri tillgång till gym, gymnastikhall, klättervägg, internet, kanoter, vedbastu mm.

Kost och logi

Behovet av enkelrum är som regel större än tillgången. Du som väljer att bo i internat - räkna med att du kommer att bo tillsammans med en kamrat i dubbelrum. Har du särskilda skäl att bo i enkelrum så ange det när du bekräftar din antagning.

Över helgerna är skolans kök ofta stängt. Det finns dock kök i varje elevhem där du själv kan laga din mat. I veckorna får du frukost, förmiddagskaffe, lunch, frukt under eftermiddagen och kvällsmat. På fredag eftermiddag serveras ingen kvällsmat, däremot kvällskaffe.

Utbildningar

Kontaktuppgifter