Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Poznan University of Medical Sciences (PUMS)

Kommun

Poznan, Polen

Utbildningsanordnare

Poznan University of Medical Sciences (PUMS)

Erkänd för hög kvalitet

Poznan University of Medical Sciences har regelbundet varit rankad bland de bästa medicinska universiteten i Polen, och är rankad som nummer 1 år 2011. PUMS har erbjudit en läkarutbildning med hög kvalitet på engelska sedan 1994. PUMS har fler program på engelska än något annat medicinskt universitet i Polen, du kan läsa till: Läkare, Tandläkare, sjukgymnast och apotekare (doktor i farmaci).

Uppdrag och ambitioner

Målet för PUMS är att vara ett universitet med hög kvalitet och som utvecklas med ständiga förbättringar inom utbildning och hälsovård. PUMS mål är att examinera läkare, tandläkare, sjukgymnaster och apotekare med hög kvalitet och som också siktar på att ta ledande roller i medicinska områden runt om i världen.

Poznan, Polen

Internationellt samarbete

Universitetet strävar kontinuerligt med att förbättra sina undervisningstekniker. Därför utvidgas samarbetet med utländska institutioner och universitet i termer av gemensam forskning, gemensamt deltagande i internationella program och forskningsprojekt samt gemensamma publikationer och vetenskapliga konferenser, utbyte av studenter och lärare. PUMS samarbetar med många utländska institutioner runt om i världen.

Många skandinaver

Det finns för närvarande mer än 250 skandinaviska studenter på olika medicinska program, de flesta norrmän och svenskar. Totalt är det ca ettusen utländska studenter vid PUMS. Tillsammans skapar de en studentmiljö präglat av sammanhållning och trivsel. Universitetet och alla dess utbildningar är godkända för studiestöd från CSN.

Här finns universitetets hemsida: http://ump.edu.pl/index.php?department=3

Staden Poznan

Poznan är en av de äldsta och största städerna i Polen. Det är den historiska huvudstaden i Wielkopolska regionen, där den polska staten föddes för 1000 år sedan. Idag är Poznań ett viktigt centrum för handel, tjänster, industri, kultur, högre utbildning och vetenskap. Det är också bland de ledande polska städer i fråga om ekonomi. Poznan har ett mycket vackert gammalt torg, Stary Rynek, med sitt fina stadshus från 1300-talet, en av de mest imponerande renässansbyggnaderna i hela Polen.

Poznan er en av Polens mest populära studentstäder med nästan 140 000 studenter i totalt 27 olika universitet och högskolor. Det  betydet att ca en fjärdedel av stadens 552 000 invånare är studenter. Detta ger staden en särskild dynamisk och ungdmmlig atmosfär.

Här finns Stadens fina hemsida: http://www.poznan.pl/mim/public/main/?lang=en

Utbildningar

Kontaktuppgifter