Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Karolinska Institutet

Kommun

Huddinge

Utbildningsanordnare

Karolinska Institutet!

Om Karolinska Institutet

Utbildningen och forskningen vid Karolinska Institutet bedrivs i huvudsak på två campusområden; KI Campus Solna och KI Campus Huddinge. Precis som det låter på namnen så ligger de i Solna respektive Huddinge, som är grannkommuner till Stockholm. Solna ligger nordväst om stan och Huddinge i söder.

Gratis buss mellan KIs campus

Utöver campusområdena, som ligger i anslutning till universitetssjukhusen, finns det dessutom flera sjukhus som är nära kopplade till KIs utbildningar; Danderyds sjukhus, Södersjukhuset och S:t Eriks Ögonsjukhus. Därför är det bra att veta att det finns många sätt att förflytta sig på inom stan och ut till grannkommunerna. KI har till exempel en egen buss som går mellan campusområdena och som är gratis för studenter och anställda, och det finns både bussar och tunnelbanelinjer som förbinder campus med sjukhusen. En cykel är också en god investering.

När du ska leta bostad så kan det alltså vara bra att tänka på att du i första hand inte behöver bo mitt i Stockholm utan kanske hellre i Solna eller Huddinge. Storstadspulsen är ju ändå inom räckhåll!

Utbildningar

Kontaktuppgifter