Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Ålsta folkhögskola

Kommun

Ånge

Utbildningsanordnare

Ålsta Folkhögskola

Om Ålsta Folkhögskola i Fränsta

Ålsta folkhögskola är Norrlands äldsta folkhögskola och belägen i den historiskt intressanta dalgången utmed Ljungan. Här har oräkneliga pilgrimer vandrat förbi på vägen mot Stiklestad och Nidaros. För drygt ett årtusende brukades dalen av järnåldersbönder och långt senare på 1600-talet kom de svedjebrukande finnarna från Savolaxområdet till de djupa barrskogarna i västra Medelpad.

Utbildningarna ges på två orter

Skolans utbildningar ges på två orter, Ålsta folkhögskola (i Fränsta) och Sundsvalls folkhögskola (i de centrala delarna av Sundsvall)

Ålsta folkhögskola i Ånge

Tid och utrymme för bildning

Vår vision är att vi tror på den bildade människans styrka och vill vara en mötesplats som erbjuder tid och utrymme för bildning. Tillsammans har vi satt upp ledord som vi känner genomsyrar all verksamhet på skolan. Dessa är engagemang, kreativitet och bildning.

Med bildning menar vi eftertänksamhet och att ha förmåga att urskilja olika perspektiv. Förutsättningen för att detta ska uppfyllas är att teorin måste möta verkligheten. Kunskapen ska förenas med känslan, man "vet" inte förrän man har tänkt själv.

Boende på Ålsta folkhögskola

Att bo på skolan Skolans internat har c:a 65 rum. I tre större hus och fyra mindre parhus. I alla hus finns kök och gemensamma utrymmen. Du som bor på skolan har också tillgång till verkstäder och ateljéer på kvällstid. Du har tillgång till internet (bredband).

Engagemang, kreativitet och bildning - nyckelord för Ålsta folkhögskola

Utbildningar

Kontaktuppgifter