Sök utbildning:

Senaste utbildningsnyheter

Gilla oss på facebook

Samarbeten

   Onlinespel  
  
Pluggis  
  
Loggbok

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Drömmer du om ett jobb på SVT? Så ska du gå tillväga!

Det är många som drömmer om att få jobb på SVT eller inom TV i största allmänhet. Personliga kontakter, praktikplats, tur eller bästa utbildningen. Hur gör man?

Praktik är en bra ingångsport till ett jobb på SVT, fast konkurrensen är hård. Det är ungefär 400 personer per år som får praktik, vilket är bara en bråkdel av alla som söker. En bra basutbildning är ett måste. Sedan är det klokt att söka till eftergymnasiala utbildningar där praktik ingår i utbildningens kursplan. SVT arrangerar bara utbildningar för SVTs medarbetare. Däremot finns det många utbildningar som är inriktade på media och teknik som ger bra kompetens. Medieinstitutet som vi har skrivit tidigare om är en av dem, dem bedriver yrkesutbildningar inom media och kommunikation.

Sökande som går eftergymnasial utbildning som passar i SVT profil och där praktiken ingår i utbildningens kursplan, till exempel från media utbildningar prioriteras.

När du avslutat en sådan utbildning och är berättigad till stöd från Arbetsförmedlingen kan du söka praktikplatsen på SVT även själv. Då söker du via svt.se/arbetsplatsen under lediga tjänster. Om du behöver veta mer om de olika enheternas verksamhet kan du läsa om SVT organisation under Om SVT/Företagsfakta.

Det finns flera bemanningsföretag som SVT har avtal om samarbete med. På deras hemsidor kan du registrera din CV.

Academic Work Sweden AB, www.academicwork.se
Manpower AB,
www.manpower.se
Mediakompetens AB,
www.mediakompetens.se
Media Resurs Sverige AB,
www.mediaresurs.com
Mediatec Mobile Links Sweden AB
www.allabolag.se/5566773387

SVT även annonserar  sina lediga jobb på svt.se/arbetsplatsen under lediga tjänster, men en del rekrutering sker internt.

Ett annat smart alternativ för att komma in i TV världen är att söka sig till mindre TV kanaler. Oftast har dem inte lika stora resurser och då är det lättare att få praktikplats där. Att söka lokalt där du bor är också smart.

I och med att tekniken utvecklas och media hittar nya vägar för att nå fram dyker det upp nya inriktningar och yrkesgrupper inom TV produktion. Detta gör att flera människor får möjlighet att arbeta med TV. Lycka till!

Källan och bild: SVT


Tipsa en vän
Del.icio.us! Google! Facebook! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! TwitThis Joomla Free PHP