Sök utbildning:

Utbildningsnyheter i mailen?

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Studieintresset störst i Stockholms län

I Stockholms län är studieintresset störst både bland kvinnor och män. Där planerar 72 procent av kvinnorna och 65 procent av männen att studera vidare.

Sex av tio elever i gymnasieskolans avgångsklasser läsåret 2011/12 planerar att börja på en högskoleutbildning inom tre år.

I Jämtlands län är studieintresset lägst

I Jämtlands län är studieintresset lägst och här planerar ungefär hälften av kvinnorna och drygt en tredjedel av männen att studera vidare inom tre år. Andelen som vill läsa vidare är totalt sett högre bland kvinnorna, 65 procent, jämfört med männens, 49 procent.

De som inte vill studera vidare inom tre år vill arbeta istället

Att eleverna vill arbeta och/eller att de är skoltrötta är de vanligaste anledningarna till att elever inte vill studera vidare inom tre år efter gymnasiet.

Bland de som inte planerar att studera vidare inom de tre närmaste åren efter gymnasiet vill ändå 27 procent av kvinnorna och 12 procent av männen studera på universitet/högskola senare.

En något större andel män än kvinnor anser att det inte lönar sig ekonomiskt att studera och vill därför inte studera vidare inom tre år.

Källa: Mynewsdesk

Publicerad: 2012 04 17Tipsa en vän
Del.icio.us! Google! Facebook! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! TwitThis Joomla Free PHP