Sök utbildning:

Utbildningsnyheter i mailen?

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

June folkhögskola - Sveriges nyaste folkhögskola

I januari bytte Viebäcks folkhögskola namn. Sedan 1979 har Viebäck varit ett känt begrepp i folkhögskolevärlden och Nässjö Kommun. Nu har verksamheten bytt namn och heter June folkhögskola.

Viebäcks folkhögskola byter namn till June folkhögskola

- Namnbytet beror på att skolan till hösten flyttar merparten av sin verksamhet till Jönköping. Namnet June har tradition i Jönköping och vi vill som folkhögskola anknyta till historia och folkliv i Vätterbygden, säger skolans rektor Anders Georgsson. Det är i augusti som June startar upp i Juneporten, helt centralt i Jönköping nära Centralstationen.

Läget är viktigt för skolan som satsar hårt på den Allmänna kursen. I Nässjö Kommun har Viebäck under flera år arbetat med Svenska för Invandrare och har i dagsläget drygt ett 30-tal nysvenskar på sina Allmänna kurs. Behandlingspedagogutbildningen är en av skolans profilerade yrkesutbildningar. Det är ett stort intresse för utbildningar till behandlare idag och utbildningen har många sökande. Alterna Jönköping är skolan bibelkurs med internationell prägel. Kursen är ett samarbete med Pingst Jönköping och nu har kursen "kommit hem". Det är framför allt ungdomar i 20-årsåldern som går på kursen.

Läs mer om folkhögskoleutbildningar - här finns utbildningar inom folkhögskolan att söka.

Källa Newsdesk
Publicerad 2011 02 28Tipsa en vän
Del.icio.us! Google! Facebook! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! TwitThis Joomla Free PHP