Sök utbildning:

Utbildningsnyheter i mailen?

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Jobb redan innan utbildningen är avslutad

Drygt hälften av studenterna som går en yrkeshögskoleutbildning hade jobb redan innan utbildningen var klar. Och nästan nio av tio inom ett halvår. Det visar uppföljningen av de som examinerades från yrkeshögskoleutbildningar år 2010.

Nära 90 procent av de examinerade säger sig vara nöjda med sin yrkeshögskoleutbildning och det förstår jag eftersom man fått arbete och mer kvalificerade arbetsuppgifter efter sin utbildning säger generaldirektör Pia Enochsson, Myndigheten för yrkeshögskolan.

Majoriteten började arbeta kort efter utbildningen

Drygt hälften av alla studerande hade arbete redan när utbildningen avslutades och det tog mindre än två månader för en tredjedel till, att få arbete eller starta egen verksamhet. Nästan nio av tio hade en anställning eller hade startat eget företag inom ett halvår efter utbildningens slut.
Skillnaden mellan kvinnor och män är små i det avseendet.

Mer kvalificerade arbetsuppgifter

Nästan hälften av de examinerade i arbete bedömer att de efter examen har mer kvalificerade arbetsuppgifter än före utbildningen.
Majoriteten av de examinerade tycker att såväl de teoretiska som de praktiska kunskaper de fått genom utbildningen kommer till nytta i deras nuvarande arbete.

Studien är en enkätundersökning som gjordes hösten 2011 av de som examinerades året innan. Undersökningen gjordes av Statistiska centralbyrån, SCB, på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan.
Hela rapporten, "Uppföljning av sysselsättning för studerande i yrkeshögskolan året efter examen - examinerade Ky- och Yh-studerande 2010", finns på www.yhmyndigheten.se

Källa: YH-myndigheten

Publicerad: 2012 03 19Tipsa en vän
Del.icio.us! Google! Facebook! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! TwitThis Joomla Free PHP