Sök utbildning:

Utbildningsnyheter i mailen?

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Handbok för studenter

Att börja studera på universitetet och flytta hemifrån, samtidigt som man behöver ta ett större ansvar för sina studier kan för många upplevas som en jobbig omställning. Då kan det vara skönt med en handbok att hålla hårt i. Nu lanserar Liber handboken Klara dina studier! som svarar på allt en blivande student kan undra över.


 

Klara dina studier!

Större ansvar för sitt eget lärande och en närmare kontakt med den pågående forskningen inom sitt ämnesområde, det är bara några exempel på de stora förändringar som gymnasieelever upplever i klivet till akademiska studier. Därför har en rad forskare och lärare skrivit handboken Klara dina studier! som ger studenten en rad handfasta råd och tips om hur han/hon kan komma igång med sina studier på ett bra sätt. Boken ger också stöd och inspiration kring allt från den studiesociala biten till vad som förväntas av studenten under de olika faserna i utbildningen.

Klara dina studier! tar bland annat upp och svarar på följande frågor: Vad ska jag tänka på inför att skriva rapporter och uppsatser? Hur lägger jag upp planeringen? Vad gör jag om jag får problem under studierna - ekonomiskt, socialt eller resultatmässigt? Klara dina studier! upplägg gör att studenten kan använda den som en handbok och slå upp det han/hon söker för tillfället. Boken vänder sig i första hand till studenter. Men den är också en utmärkt guide för studie- och yrkesvägledare, studierektorer, lärare och arbetsförmedlare.

Klara dina studier! ger exempelvis svar på följande frågor:

  • Vad innebär ett akademiskt arbetssätt?
  • Hur lägger jag upp dagsplanering, veckoplanering och terminsplanering?
  • Hur tar jag på bästa sätt till mig olika slags texter?
  • Hur gör jag om jag vill byta inriktning på mina studier eller göra uppehåll?
  • Vad förväntas av mig vid olika former av examination?
  • Vad ska jag tänka på inför att skriva rapporter, uppsatser etc.?
  • Hur söker jag information och hur använder jag källor?
  • Vad gör jag om jag får problem under studierna - ekonomiskt, socialt eller resultatmässigt?

Fakta om boken

Titel: Klara dina studier! - handbok för studenter på universitet och högskolor
ISBN: 978-91-47-09561-2
Rek. internetpris: 275 kronor exklusive moms

Information
Förläggare: Ola Håkansson, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den , 040-25 86 12.
För recensionsexemplar kontakta Hanna Hellzén Cramér, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den , 08-690 93 77. Högupplösta bilder finns på http://b2b.liber.se/bild/

Källa: Mynewsdesk

Publicerad: 2012 02 20Tipsa en vän
Del.icio.us! Google! Facebook! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! TwitThis Joomla Free PHP