Sök utbildning:

Utbildningsnyheter i mailen?

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Dags att söka sommarjobb på Grönan!

Vill du ha ett sommarjobb på Gröna Lund i Stockholm så är det dags att börja söka. Idag börjar jakten på 1100 nya medarbetare.Idag startar rekryteringsprocessen

Den 28 april slår Gröna Lund upp sina portar för ännu en händelserik säsong. Idag startar rekryteringsprocessen för att hitta de rätta medarbetarna till nöjesparkens alla attraktioner, restauranger, vinsthjul med mera. Årets fokus ligger i att hitta en mångfald, där medarbetarna ska spegla tivolits olika gäster.

Förra året fick Gröna Lund in ungefär 10 000 ansökningar och ytterligare 450 tidigare säsongsmedarbetare valde att komma tillbaka. I år söker tivolit 1100 medarbetare, allt från attraktionsförare till parkvärdar.

- Alla är välkomna att söka och vi tittar sällan på tidigare bakgrund eller betyg. Det spelar ingen roll vem du är, det viktigaste är att du har rätt engagemang för jobbet. Och att jobba på Gröna Lund är nog ett av världens roligaste sommarjobb, säger Kaj Holmgren, rekryteringschef på Gröna Lunds Tivoli.

Grupprekrytering

För att ta reda på vilka som passar bäst använder man sig av gruppauditions som rekryteringsmetod. Har den sökande bara engagemanget så får han eller hon sedan den utbildning som krävs för jobbet. Gröna Lund har en alldeles egen Service Academy där man utbildar sin personal inom gästservice och värdskap.

Medarbetarna ska spegla gästerna

Gröna Lund besöktes 2011 av 1,4 miljoner gäster av olika ursprung och ålder. Visionen med Gröna Lunds rekrytering är att gästernas mångfald även ska speglas bland tivolits anställda. Tidigare år har fokus legat på att rekrytera äldre personal, då man satsade på 50+, något som fallit mycket väl ut och som Gröna Lund kommer att fortsätta med. 2011 inleddes ett samarbete med "Unga Funktionshindrade" och Arbetsförmedlingen, ett samarbete som även fortsätter under 2012.

- Det finns en enorm styrka i att vi har medarbetare som speglar våra gäster. Det är viktigt i gästmötet för att kunna förstå våra gäster, ge god service och överträffa deras förväntningar. Dessutom så utvecklas vi som arbetsgivare av att ha en mångfald bland våra medarbetare, säger Kaj Holmgren, rekryteringschef på Gröna Lunds Tivoli.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig på telefon 0708-580050 eller e-mail Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Källa: Mynewsdesk

Publicerad: 2012 01 23Tipsa en vän
Del.icio.us! Google! Facebook! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! TwitThis Joomla Free PHP