Sök utbildning:

Utbildningsnyheter i mailen?

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Byt karriär och få jobb

Mer än hälften av de som examinerades från yrkeshögskoleutbildningar började sina studier för att byta yrkesinriktning. Det visar en undersökning som gjordes i höstas.

̶  Medelåldern bland studerande på yrkeshögskolan är 29 år. Det är många som efter några år i arbetslivet vill byta yrkeskarriär eller öka sin kompetens inom sitt yrke. Då är yrkeshögskoleutbildningar ett naturligt val, säger generaldirektör Pia Enochsson, Myndigheten för yrkeshögskolan.

Det viktigaste skälet att börja studera var intresse för studierna och det yrke som studierna skulle leda fram till. Man ville förbättra sina möjligheter på arbetsmarknaden.
Nästan hälften av de examinerade angav att de påbörjade sina yrkeshögskolestudier för att få mer kvalificerade arbetsuppgifter och nå en högre kvalifikationsnivå inom sitt yrke.

Skillnaderna mellan kvinnor och män är i dessa avseenden små

Andelen män som angav att de började studera för att nå högre kvalifikationsnivå inom sitt yrke var något större än andelen kvinnor.
Studien är en enkätundersökning som gjordes hösten 2011 av de som examinerades året innan. Undersökningen gjordes av Statistiska centralbyrån, SCB, på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Hela rapporten, "Uppföljning av sysselsättning för studerande i yrkeshögskolan året efter examen - examinerade Ky- och Yh-studerande 2010", finns på www.yhmyndigheten.se

Källa: Yhmyndigheten

Publicerad: 2012 03 21Tipsa en vän
Del.icio.us! Google! Facebook! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! TwitThis Joomla Free PHP