Sök utbildning:

Utbildningsnyheter i mailen?

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

feed-image RSS flöden

Utbildningsnyheter från Studiekanalen.se

Handbok för studenter

Att börja studera på universitetet och flytta hemifrån, samtidigt som man behöver ta ett större ansvar för sina studier kan för många upplevas som en jobbig omställning. Då kan det vara skönt med en handbok att hålla hårt i. Nu lanserar Liber handboken Klara dina studier! som svarar på allt en blivande student kan undra över.

Handbok för studenter – så fixar du CSN och klarar tentorna!
 
Populäraste yrkeshögskole-utbildningarna 2011

De utbildningar som ingår i yrkeshögskolan måste vara efterfrågade på arbetsmarknaden. Det leder till att nästan nio av tio studerande har försörjning genom anställning eller eget företagande kort efter utbildningen.

Lista på de populäraste yrkeshögskoleutbildningarna 2011
 
Förmedlingsavgiften på studentbostäder tas bort

I går beslutade Stockholms stads kommunfullmäktige om att ta bort förmedlingsavgiften för studentlägenheter och för studentboende i korridorrum.

Förmedlingsavgiften på studentbiostäder tas bort
 
Stockholm behöver fler duktiga ekonomer

Den 26 januari presenterade Länsstyrelsen i Stockholms län en prognos där de fastslog att efterfrågan på ekonomer kommer att öka kraftigt fram till år 2020. De menar även att tillgången på ekonomer bedöms överstiga efterfrågan på arbetsmarknaden varför man prognostiserar ett överskott på ekonomer.

Läs mer om behovet av ekonomer i Stockholm
 
350 studentlägenheter ska byggas i Norra Djurgårdsstaden

På årets första stadsbyggnadsnämnd klubbas över 3000 nya bostäder i olika planskeden. Sammanlagt 600 hyresrätter, varav 350 studentlägenheter i Norra Djurgårdsstaden.

Läs mer om studentlägenheterna i Norra Djurgården
 
Ingenjörsyrket populärast bland unga

Bland Sveriges 80- och 90-talister är ingenjör det absoluta drömjobbet medan deras föräldrageneration istället drömmer om att sadla om till författare.

Drömjobbens tio-i-topplista
 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

Sida 3 av 104