Sök utbildning:

Utbildningsnyheter i mailen?

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

feed-image RSS flöden

Utbildningsnyheter från Studiekanalen.se

Färre utbildningsplatser vid Uppsala Universitet

Uppsala universitet måste minska utbildningsvolymen med 1 600 utbildningsplatser för 2013. Det visar verksamhetsplanen som fastställdes av universitetets styrelse, konsistoriet, idag.

Läs mer...
 
Så ska svenska elever bli antagna till Harvard!

Under april meddelas antagningsbeskeden från USAs universitet, inklusive de anrika Ivy League-universiteten. Den handfull svenska elever som blir antagna tillhör det absoluta toppskiktet på Sveriges gymnasieskolor, och har genom en omfattande ansökningsprocess lyckats utmärka sig bland totalt runt 30 000 sökande till varje universitet. För att stå sig i konkurrensen tar allt fler hjälp av projektet StudyAdvantage, som drivs av studenterna Johanna Eriksson på Princeton University och Douglas Hallström på University of St Andrews.

Så ska svenska elever bli antagna till Harvard!
 
Studieintresset störst i Stockholms län

I Stockholms län är studieintresset störst både bland kvinnor och män. Där planerar 72 procent av kvinnorna och 65 procent av männen att studera vidare.

Störst och lägst studieintresse i Sverige
 
Byt karriär och få jobb

Mer än hälften av de som examinerades från yrkeshögskoleutbildningar började sina studier för att byta yrkesinriktning. Det visar en undersökning som gjordes i höstas.

Byt karriär och få jobb
 
Jobb redan innan utbildningen är avslutad

Drygt hälften av studenterna som går en yrkeshögskoleutbildning hade jobb redan innan utbildningen var klar. Och nästan nio av tio inom ett halvår. Det visar uppföljningen av de som examinerades från yrkeshögskoleutbildningar år 2010.

9 av 10 får jobb
 
Extrajobbet som många studenter vill ha

Enligt studenttidningen Studentliv arbetar ungefär hälften av alla studenter extra vid sidan av studierna. Det är dock få som arbetar med något som har med deras studier att göra. Vanliga extrajobb finns inom omsorgen, i butiker och på restauranger.

Studybuddy - extrajobbet som många studenter vill ha
 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

Sida 2 av 104