Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Diplomerad resebranschutbildning på distans - ProNordic Education

Utbildare/skola

ProNordic Education

Kommun(er)

Strängnäs

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Diplomerad resebranschutbildning på distans
- ProNordic Education

Om den diplomerade resebranschutbildningen på distans

Vi erbjuder internationell IATA/UFTAA resebranschutbildning på distans, som ger Dig spetskompetens inom resebranschen. Här arbetar vi med övningar, delprov och elevchattrum via internet. Vi "träffas" varje dag över nätet med full support närhelst du har möjlighet. I kursen ingår även certifiering i flygbokningssystemet Amadeus. Efter avslutad kurs är du behörig att boka reguljärflyg världen över.

Studera hemma och få världen som arbetsfält

IATA/UFTAA´s Internationellt diplomerade utbildning ger Dig behörighet i hela världen.

Den av IATA/UFTAA framtagna kurslitteraturen lär dig bland annat prissättning, biljettering, världsgeografi, internationella flygkoder och regler inom resebranschen. Efter avklarade studier är du berättigad att söka arbete på flygplatser, resebyråer, flygbolag över hela världen, då den är Internationellt godkänd.

Diplomerad resebranschutbildning på distans

IATA behörig personal är ett krav från IATA på de resebyråer som i dag arbetar med reguljär flygtrafik och biljettering. Denna spetskompetens ger dig därför stora möjligheter att efter fullgjord utbildning få arbete inom branschen.

Certifiering i Amadeus flygbokningssystem ingår också i utbildningen. Du lär dig hur man skapar och bygger upp en flygbokning i ett modernt integrerat bokningssystem. Amadeus utbildningen avslutas med att du avlägger ett prov som resulterar i Amadeus Certifiering och behörighet att arbeta i systemet. Denna Certifiering och kunskap är ett krav när du söker arbete respektive praktik på resebyråerna.

Till vem vänder sig resebranschutbildningen?

Du kanske alltid önskat att få arbeta inom resebranschen men inte har någon bransch erfarenhet. Du kanske redan arbetar på resebyrå och vill fördjupa dina kunskaper inom IATA. Eller så driver du i dag egen resebyråverksamhet men önskar en IATA licens och rätten till att ställa ut egna flygdokument. Då är detta utbildningen för dig.
Efter avklarad examen har du alltså ditt "körkort"/Diplomering, och rätten att bedriva egen resebyråverksamhet världen över, då denna utbildning ger Internationell behörighet.

Vi är ett av IATA godkänt utbildningscenter med av IATA auktoriserad lärare. Vi vänder oss till dig som vill skaffa en spetskompetens inom resebranschen. Detta är en internationellt Diplomerad utbildning inom flyg och resebranschen som ger dig möjligheten att få hela världen som arbetsfält. Kurslitteraturen är uppbyggd på ett sådant sätt samt behandlar ämnena så att du lär dig från grunden.

Upplägg av resebranschutbildningen på distans

Du kopplar enkelt upp dig via Internet och till din klass oberoende var du än befinner dig. Distansklassrummet är uppbyggt över internet med övningar, delprov, inspelade lärarföreläsningar samt "elev chattrum" som du tar del av. Under utbildningstiden kommer du även att erbjudas telefonkonferenser samt internet föreläsningar som du kan följa hemifrån. Vi "träffas" nästan varje dag över nätet med full lärarsupport. Du bestämmer själv närhelst du har möjlighet att studera på dygnet. Dock följer vi ett detaljerat schema så du kan planera och ligga i fas efter just dina förutsättningar.

Det är bara vi i klassen som har tillgång till våra diskussioner, frågor och svar. Dessutom ligger alla diskussioner och information kvar i klassrummet, så att alla kan ta del av samma information när man själv väljer att koppla upp sig mot distansklassrummet.
Du har alltid tillgång till din kurslitteratur som vi följer enligt schema, och du bestämmer själv när du väljer att logga in dig till din klass för support och diskussioner.

ProNordic Education är av IATA Canada utsedda till att vara ett godkänt ATC

ProNordic Education är av IATA Canada utsedda till att vara ett godkänt ATC (Authorized Training Centre) med full behörighet. Vi har erfarenhet från IATA utbildning sedan 1999 och som distansutbildning sedan 2005.

Efter godkänd utbildning får du en spetskompetens inom resebranschen och som i dag starkt efterfrågas. Dörrar öppnas till att arbeta inom en expansivt men framförallt rolig bransch.

Vår IATA lärare Katarina Nygren har arbetat i branschens sedan mitten av 1980 talet och som IATA och Amadeus lärare sedan 1999, lotsar dig genom hela utbildningen. Så du är i mycket goda händer. Andelen godkända elever vid första examen tillfället har under de senaste åren legat på 85 %. En av eleverna fick under år 2010 dessutom utmärkelsen "Best IATA exam result worldwide" som vi naturligtvis är mycket stolta över.

Det är stor efterfrågan på våra avgångselever och vi har hela tiden god kontakt med branschen

Utbildningen på "helfart" motsvarar studier på cirka 20 timmar i veckan under en 20 veckors period. Vi erbjuder även studier på "halvfart" som motsvarar studier på knappt 10 timmar i veckan under en 40 veckors period. Det senare anpassat till dig som vill studera i kombination med till exempel heltidsarbete.

Ansökan och behörighet

Ansökan: För mer information om utbildningen samt ansökan fyll i en intresseanmälan nedan.

Vill du veta mera om Diplomerade resebranschutbildning på distans så besök vår hemsida pronordic.eu där du kan läsa mer om utbildningen, göra intresseförfrågan, kursanmälan samt ansöka om lån för utbildningen hos Rekarne Sparbank. Kontakta oss gärna på telefon och behöriga IATA lärare Katarina Nygren når du på mobil 0733-86 03 30.

Besök oss på Facebook: http://www.facebook.com/pages/ProNordic-Education/162553910471045

Kostnader

Kurskostnad & Finansiering

Det här ingår i vårt utbildningsprogram:
-IATA/UFTAAs eget framtagna Internationella utbildning
-IATAs Foundation Course kurslitteratur
-Inspelade föreläsningar översatta till svenska
- Översatta kapitel till svenska att skriva ut
- AMADEUS 5 dagars fysisk lärarledd utbildning med certifiering & extralärare
- Amadeus kurslitteratur
-Iata tentamen (ev. omtentamen ingår)
- Närträffar och full distans support via vårt distansklassrum.
Kostnaden för kursen utgör 39 900:- inkl. moms och kurslitteratur samt två tentamensförsök. En tredje tentamen bekostas av eleven.

Då IATA-utbildningen inte berättigar till statliga studielån har vi träffat en överenskommelse med Sparbanken Rekarne där våra elever efter sedvanlig kreditprövning kan låna 50000 kronor med bra räntevillkor.

Ansökan görs här på nätet via länk till Sparbanken Rekarne

På blanketten "kursanmälan" markerar du om du önskar betala utbildningen via banklån. Du ansöker via länken ovan genom att fylla i efterfrågade uppgifter som sedan länkas till Sparbanken Rekarne för behandling av din låneansökan. Banken kontaktar dig och du får ett brev för påskrift. För privata frågor om lånet kan du ringa Laila Kuusela Sparbanken Rekarne 016-158030 eller mejla

laila.kuusela@sparbankenrekarne.se

Under utbildningen och praktikperioden betalar du endast ränta på lånet.