Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Musikproduktionsprogrammet, 120 hp, Linnéuniversitetet Växjö, Oskarshamn

Utbildare/skola

Linnéuniversitetet

Kommun(er)

Växjö

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Musikproduktionsprogrammet, 120 hp, Linnéuniversitetet Växjö, Oskarshamn

Från låtskapande till inspelning till marknadsföring. Musikproduktionsprogrammet ger dig en bred kompetens som grundar för jobb i musikbranschen.

Det produceras mycket musik i Sverige och musikindustrin är viktig för svensk export. Genom ny teknik har inspelning och produktion nått allt fler. Musiker, låtskrivare, ljudtekniker, producenter, musikvetare och musikpedagoger har egna inspelningsstudior och behöver kunskap om hela processen: produktion, teknik, musikaliskt hantverk, marknadsföring, omvärldsorientering.

I Musikproduktionsprogrammet får du den breda kompetens du behöver för att producera musik.

Här möts musikaliskt hantverk och teknik och du läser musikteknik, instrumentalt spel, musikteori, arrangering, musikvetenskap – men också företagsekonomi och juridik. Vi satsar på den digitala tekniken och har flera välutrustade studier på Campus Växjö där du kan få fullt utlopp för din skaparlust. På vår hemsida kan du läsa mer om utrustningen i våra studior.

Under programmets andra år praktiserar du 10 veckor inom branschen, företrädesvis i inspelningsstudio. Praktiken kan äga rum i både nationell och internationell miljö. Efter utbildningen har du kunskap att driva verksamhet i egen studio. Andra tänkbara arbetsplatser är produktionsbolag, studior, skivbolag, radio och tv, folkhögskolor och studieförbund.

Högskoleexamen med inriktning mot musikproduktion.

Ansökan och behörighet

Linnéuniversitetet önskar inte att du skickar intresseanmälan genom formuläret nedan.

Gå istället direkt in på Linnéuniversitetets hemsida för mer information om antagning och sista ansökningsdatum till denna utbildning.