Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Naturvetenskapligt basår, 40 veckor, Linnéuniversitetet Växjö

Utbildare/skola

Linnéuniversitetet

Kommun(er)

Växjö

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Naturvetenskapligt basår, 40 veckor, Linnéuniversitetet Växjö

Vill du läsa naturvetenskap, matematik, IT eller teknik vid Linnéuniversitetet, men saknar behörighet? Basåret öppnar dörren till en mängd spännande utbildningar inom dessa områden!

Det naturvetenskapliga basåret är ett smart sätt att bredda din behörighet, eller fräscha upp dina kunskaper om de har några år på nacken. Linnéuniversitetets baskurser ger dig behörighet motsvarande gymnasiet. Detta gör dig behörig till universitetsstudier på en mängd program inom IT, matematik, naturvetenskap och teknik, vissa inriktningar inom lärarutbildningen med mera (förutsatt att du uppfyller eventuell övrig behörighet). Mer information om på vilka program du får platsgaranti hittar du på programmets hemsida på lnu.se.

Basåret låter dig inte bara läsa in kunskaper du saknar, det fungerar också som ett introduktionsår till kommande universitetsstudier. Du skaffar dig bra studieteknik, får en inblick i studentlivet, lär känna lärare och bekantar dig med ett av våra två Campus.

Om du vill läsa teknik istället för biologi kan du välja Tekniskt basår.

Väljer du att fortsätta studera efter basåret, ger en utbildning inom områdena ovan en bred grund som gör det möjligt att arbeta inom många olika branscher och yrken. Läs mer under respektive program.

Basåret är en förberedande utbildning och leder inte till någon examen. Däremot ger godkänt resultat på de kurser som behövs för att komplettera din behörighet garantiplats till ett antal datavetenskapliga, naturvetenskapliga och tekniska program på grundnivå vid Linnéuniversitetet ht 2011.

Examen

Linnéuniversitetet önskar inte att du skickar intresseanmälan genom formuläret nedan.

Gå istället direkt in på Linnéuniversitetets hemsida för mer information om antagning och sista ansökningsdatum till denna utbildning.