Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Designprogrammet - inriktning hållbar utveckling, 180 hp, Linnéuniversitetet Växjö

Utbildare/skola

Linnéuniversitetet

Kommun(er)

Växjö

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Designprogrammet - inriktning hållbar utveckling, 180 hp, Linnéuniversitetet Växjö

 

All design påverkar din kultur och miljö. Världen behöver hållbara och miljövänliga alternativ. Programmet i Växjö utgår från människan och hennes sammanhang och ger en bred grund i design med möjlighet till valbar inriktning inom produktdesign, visuell kommunikation eller rumsgestaltning, alltid med fokus på hållbar utveckling.

Design studeras generellt och specifikt i en mångfald aspekter.

Termin 1 är en introduktion till design med fokus på gestaltning och designverktyg. Termin 2 omfattar människans behov och betydelser som tillskrivs produkterna. Termin 3 tar upp produkters framställning i ett hållbart perspektiv. Termin 4 fokuserar på designprocessen och individuella inriktningar inom givna teman. Termin 5 är en fördjupning i din valda inriktning med teori och metod för en hållbar utveckling.

Termin 6 genomför du ett självständigt arbete. Designteori och metoder är integrerade inslag i kurserna och relaterar designämnet både konstnärligt som vetenskapligt. Fördjupning inom visuell kommunikation, produktdesign och rumsgestaltning ges även via fristående kurser. Tvärvetenskaplig verksamhet sker genom universitetsmiljön på Campus Växjö. Din utveckling i förhållande till programmets mål och din individuella inriktning stöds via utvecklingssamtal. Du bör räkna med material- och resekostnader för studiebesök varje termin.

Efter genomförd utbildning är du rustad för självständig designarbete inom såväl privat som offentlig verksamhet.

Utbildningen leder till en konstnärlig examen på grundnivå, konstnärlig kandidatexamen i design. Examen om 180 hp på grundnivå ger grundläggande behörighet till program på avancerad nivå.

Ansökan och behörighet

Linnéuniversitetet önskar inte att du skickar intresseanmälan genom formuläret nedan.

Gå istället direkt in på Linnéuniversitetets hemsida för mer information om antagning och sista ansökningsdatum till denna utbildning.