Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Fotoutbildningar - Kulturama vuxenutbildningar i Stockholm

Utbildningspresentation

Fotoutbildningar
- Kulturama vuxenutbildningar i Stockholm

Fotoutbildningarna vid Kulturama i Stockholm syftar till att ge dig erfarenhet från olika genrer

Fotoutbildningarna syftar till att ge dig erfarenhet från olika genrer, bred teknisk kompetens kombinerat med en konstnärlighet och bildmässig känsla.Fotografering är en konstnärlig uttrycksform som grundar sig på ett hantverk. Yrket kräver en bred kunskap om både det tekniska utförandet och det bildmässiga innehållet. Att utveckla en egen stil är också viktigt.

Fotoutbildningarnas tyngdpunkt ligger på din personliga utveckling, att hjälpa dig att hitta ditt eget uttryck genom bilderna och samtidigt ge dig en gedigen fototeknisk erfarenhet. Genom att arbeta med många bilduppdrag inom olika genrer tränar du upp din stilkänsla och får en bred erfarenhet av bildproduktion. Genrer i utbildningarna är t ex dokumentär/reportage, porträtt, reklam, konstfoto mm.

Fotoutbildning - Kulturama vuxenutbildningar i Stockholm

Vid Kulturama i Stockholm finns det utrustning på absolut proffsnivå

Till elevernas förfogande finns fullt utrustade fotostudios med Problixtar och digital Hasselblad H3D, ett topputrustat datalabb med utskrifts- och scanningsmöjligheter på absolut proffsnivå, datasalar, mörkrum. Skolan är öppen för eleverna mellan 08:00 och 23:45 varje dag, även helger (undantaget Allhelgonahelgen och påskhelgen). Utöver detta kan man låna analoga Hasselbladkameror med tillbehör, portabla blixtar, stativ etc utanför skolan.

Kulturamas Fotolinje (år1) och Högre Fotografisk Utbildning (år2) är två heltidsutbildningar som kan kombineras till en två årig fotoutbildning. Varje linje söks dock separat. För dig som är nybörjare eller inte vill eller kan studera på heltid rekommenderar vi Grundkurs i Foto. Grundkursen är en delitdsutbildning som ger dig en unik chans att lära dig "allt" samtidigt som du t ex jobbar eller studerar något annat. Grundkursen är också en bra grund för dig som senare vill söka till Fotolinjen.

År 1 - Fotoutbildning i Stockholm, Digital fotogafering

Fotolinjen är fotoutbildningens första år och är en utmärkt grund för ett professionellt yrkesliv och riktar sig till dig som har en bakgrund av eget fotograferande eller tidigare fotostudier på gymnasium, folkhögskola eller på kortkurser.

Fotolinjen lär dig förstå ljusets inverkan och kraften i bildkomposition. Du får fördjupa och bredda dina kunskaper om fotografering, utveckla ditt bildskapande och lägga grunden till ett eget bildspråk. Du utvecklar din förmåga att ljussätta, komponera och exponera bilder med hjälp av både digital och analog teknik.

Fotoutbildningen har en starkt praktisk inriktning som utmanar med både tekniska och konstnärliga uppgifter. Svartvitt mörkrumsarbete varvas med övningar i studiofotografering med både analog och digital Hasselblad samt digitala systemkameror. Du lär dig behärska grunderna i ljussättning och exponering och utvecklar din förmåga för mer bildgestaltande och konstnärliga uppgifter.

Fotolinjen fördjupar dina kunskaper i digital fotografering och efterbearbetning i Photoshop.

År 2 - Högre fotografisk utbildning i Stockholm

Vårt mål är att erbjuda dig Sveriges bästa fotoutbildning. Högre Fotografisk Utbildning är därför mycket omfattande och ger dig alla möjligheter att kunna arbeta professionellt efter fotoutbildningen. Du utvecklar ditt bildspråk, breddar din kompetens och stärker dig inför den framtida yrkesrollen.

Högre Fotografisk Utbildning har exklusiv undervisning i små grupper. Du arbetar i en avancerad fotostudio med den senaste tekniken och har tillgång till en lektionssal med driftsäkra digitala arbetsstationer. Bärbara Macdatorer ingår i priset.

Du undervisas i storformatsfotografering, avancerad kopieringsteknik och digital fotografering med Hasselblad H3D.

Ansökan och behörighet

Intresserad av fotoutbildningarna vid Kulturama i Stockholm?

Till din din ansökan skall du bifoga arbetsprover:
För Fotolinjen tre stycken fotografier och för Högre Fotografisk Utbildning 10 stycken fotografier. Svartvitt eller färg, analogt eller digitalt kopierade/utskrivna.
Alla bilder och emballaget de är förpackade i skall vara märkta med namn, telefon och adress. Arbetsproverna får inte överstiga yttermåtten 30x40cm (inkl eventuell ram).

Kursstarter och ansökan:
För mer information om datum gällande Audition/antagningsprov och datum för kursstarter, kontakta skolan direkt eller gör en intresseanmälan nedan.

Kostnader

Fotolinjen År 1 - heltid  44 000:-

Högre fotografisk utbildning  År 2 - heltid  32 000:-