Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Civilingenjör Teknisk fysik 300 hp, KTH, Stockholm

Utbildningspresentation

Civilingenjör Teknisk fysik 300 hp, KTH, Stockholm

Jobbet och framtiden

Tekniska fysiker kan till exempel arbeta som utvecklare och forskningsledare inom många olika områden som har teknisk och vetenskaplig anknytning. Ett vanligt första arbete för tekniska fysiker är olika former av matematiskt baserade beräkningar.

Exempel på arbetsplatser är små forskningsintensiva spjutspetsföretag, högteknologiska industriföretag samt högskolor och forskningslaboratorier. Tekniska fysiker är efterfrågade inom många områden tack vare sin breda kompetens som tekniska problemlösare. Många växlar under livet mellan helt skilda yrkesroller och verksamhetsområden, och även mellan olika länder.

Utbildningen

Teknisk fysik är en utbildning med både bredd och djup som ger dig gedigna kunskaper i matematik och fysik. Under de första terminerna är studierna ganska styrda och de flesta momenten är obligatoriska. I de senare årskurserna kan du i stor utsträckning välja ämnen efter önskemål. Inriktningarna har anknytning till i stort sett alla teknikens och naturvetenskapens områden, men med betoning på matematik och fysik och deras tillämpningar.