Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Elkonstruktör för Europamarknaden (YH-utbildning) - Yrkeshögskolan Landskrona

Utbildare/skola

Yrkeshögskolan Landskrona

Kommun(er)

Landskrona

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Elkonstruktör för Europamarknaden
(YH-utbildning)
- Yrkeshögskolan Landskrona

Yrkeshögskoleutbildning, 225 poäng, 1 år

Om utbildningen elkonstruktör för Europamarknaden vid Yrkeshögskolan Landskrona

Elkonstruktör för Europamarknaden med allmän behörighet är en ettårig utbildning, 225 YH-poäng, som vänder sig till dig som är utbildad elektriker och som vill utbilda dig till elkonstruktör för europamarknaden.

Elkonstruktör för europamarknaden (YH-utbildning) - Yrkeshögskolan Landskrona

Utbildningen ska ge dig kunskaper att kunna projektera och konstruera elanläggningar och elektriska utrustningar. Du får den teoretiska kompetensen för allmän behörighet inom elinstallation. Denna kompetens väger tungt även internationellt. Med denna allmänna behörighet inom elinstallation i meritförteckningen breddas dina arbetsuppgifter och ger dig möjligheten att starta eget elföretag, konsultföretag etcetera.

Efter examen

Efter utbildningen kan du arbeta inom privat arbetsliv, stat eller kommun, eller starta eget företag vars verksamhet har en inriktning mot elkonstruktion och projektering med mera. Utbildningen ger dig kompetens att kunna arbeta som konstruktör, projektledare, installationskonsult, installatör, produkttekniker, arbetsledare, företagsledare eller kalkylerare inom el-konstruktion.

Jobb direkt

"Jag började fatta intresse för el- branschen år 2008, då jag hade tagit tjänsteledigt från mitt dåvarande jobb för att utbilda mig till installationselektriker på Lernia. Jag tog examen i April år 2009. Lågkonjunkturen som ägde rum vid denna tid bidrog till stora svårigheter att hitta en lärlingsplats på diverse installationsfirmor.

I väntans tider sökte jag in till yrkeshögskolan, Elkonstruktör för Europamarknaden, med start hösten år 2010. Det resulterade i ett års intensiva studier med 2 stora projektarbeten, givande LIA- perioder och många intressanta studiebesök. Utbildningen ledde till jobb direkt efter examination för samtliga i klassen."

Anel Tipura
Elkonstruktör 2010-2011

Ansökan och behörighet

Intresserad av utbildningen elkonstruktör för europamarknaden vid Yrkeshögskolan Landskrona?

Behörighet: Grundläggande behörighet.

Särskild behörighet: För att kunna tillgodogöra sig utbildningen krävs att den studerande har minst betyget Godkänd i engelska A och matematik B, eller motsvarande kunskaper samt någon av nedanstående utbildningar eller bakgrund:
1. Studerande som avslutat Elprogrammet och med intresse för vidareutbildning till konstruktörer/projektörer
2. Studerande som gått en påbyggnadsutbildning eller kurser inom el.
3. Arbetsledande eller projektledande befattning inom elteknik

Utbildningsstart: 15 augusti

För ytterligare information och ansökan fyll  en intresseanmälan nedan.