Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Ekonomiprogrammet : Juridik - Fria Gymnasieskolan i Haninge

Kommun(er)

Haninge

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Ekonomiprogrammet : Juridik
- Fria Gymnasieskolan i Haninge

Om ekonomiprogrammet vid Fria Gymnasieskolan i Haninge

På Fria har vi i år 33 elever som startat företag!

Det nya Ekonomiprogrammet som kommer med den nya gymnasieskolan känns helt rätt för Fria Haninge! I många år har vi haft elever som läst på ekonomisk inriktning med kurser som Företagsekonomi, Små-företagande och Marknadsföring.

Ung företagssamhet

Tidigt satsade skolan också på Ung Företagsamhet där eleverna startar ett eget företag som man under ett år driver på riktigt. De olika företagen ställer sedan också upp i tävlingar i grenar som bästa produkt, bästa marknadsföring, bästa webbplats eller bästa affärsplan.

I hård konkurrens har Fria Haninge, som trots att vi är en liten skola, tagit hem många fina priser genom åren, något vi är mycket stolta över. Att ha deltagit i Ung Företagsamhet ger dig ovärderliga kunskaper som kommer väl till pass om du en dag väljer att starta eget företag, ensam eller tillsammans med andra.

Ekonomiprogrammet vid Fria Gymnasieskolan i Haninge

Diplomerad gymnasieekonom

På vår ekonomiutbildning erbjuds du också möjligheten att bli Diplomerad gymnasieekonom. Tanken är att du efter dina tre gymnasieår både ska vara väl förberedd att studera vidare på högre ekonomiska utbildningar, men också ha en god grund att söka arbeten som ekonom ute på företag. Du får ditt diplom om du väljer att studera fler ekonomiska kurser, mer språk och klarar dem med goda resultat. Är du diplomerad gymnasieekonom är du väl förberedd både att plugga vidare eller att söka arbete.

Profilering

Ekonomiinriktningen på Fria Haninge har dessutom en juridisk profil med kurser som Privatjuridik och Affärsjuridik.

Som du ser finns en röd tråd genom hela utbildningen som stimulerar ett entreprenörstänkande där du får utlopp för idérikedom och kreativitet.

Ansökan och behörighet

Intresserad av ekonomiprogrammet vid Fria Gymnasieskolan i Haninge?

För mer information om utbildningen samt ansökan fyll i en intresseanmälan nedan.