Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Webbprogrammerare, 120 hp, Linnéuniversitetet Kalmar

Utbildare/skola

Linnéuniversitetet

Kommun(er)

Kalmar

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Webbprogrammerare, 120 hp, Linnéuniversitetet Kalmar

Som webbprogrammerare kommer du att vidareutveckla ditt intresse för webben och programmering i en utvecklande miljö med spännande möjligheter.

Vill du lära dig programmera för webben? Vill du få kunskap om moderna och kommande tekniker som används vid utveckling av webbplatser idag och imorgon? Tycker du dessutom att det är viktigt att du som student blir sedd och uppmärksammad? Då kommer du att trivas hos oss!

Vi brinner för webbutveckling och för att utbilda dig på, och med hjälp av, de senaste teknikerna. Du kommer att känna närhet till lärare och studenter oavsett om du väljer att läsa på campus eller på distans.

Under utbildningen läser du kurser där programmering för klient- och serversida är det centrala. För att du ska kunna skapa webbapplikationer läser du kurser om bland annat (X)HTML, CSS, JavaScript, ActionScript, PHP, ASP.NET, C# och databaser. Du får dessutom en introduktion till iterativa utvecklingsmetoder och grafiska verktyg för webbgränssnitt.

Under det valfria påbyggnadsåret kan du välja att fördjupa dig inom tekniker som Ruby on Rails, Silverlight, Adobe Air, Django, Wave eller 3D för webben.

Väljer du att läsa på distans finns inget krav på deltagande vid eventuella fysiska träffar.

Våra studenter är eftersökta och arbetar bland annat som webbutvecklare på webbyråer, konsultföretag eller driver egna företag. Deras arbetsuppgifter innefattar exempelvis programmering, utveckling av e-handelssystem, gränssnittsprogrammering, sökmotoroptimering och utveckling av webbkampanjer.

Utbildningen leder till en högskoleexamen med inriktning mot webbprogrammering (huvudområde: datavetenskap). Utbildningen ger behörighet till påbyggnadsår till kandidatexamen med huvudområdet datavetenskap.

Ansökan och behörighet

Linnéuniversitetet önskar inte att du skickar intresseanmälan genom formuläret nedan.

Gå istället direkt in på Linnéuniversitetets hemsida för mer information om antagning och sista ansökningsdatum till denna utbildning.