Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Bageri och konditoriutbildning i Jönköping - JB Kompetens Komvuxutbildningar

Kommun(er)

Jönköping

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Bageri & konditoriutbildning i Jönköping
- JB Kompetens Komvuxutbildningar

Om utbildningen bageri & konditori vid JB Kompetens Komvuxutbildningar i Jönköping

Intresset för branschen fortsätter att öka och det finns stor chans för dig att utveckla dina kreativa sidor som bagare eller konditor. Utbild- ningen innehåller både teoretiska och praktiska inslag och du lär dig att hantera de maskiner och redskap som behövs för att tillverka bageri- och konditorivaror. Du lär dig att skapa moderna och klassiska chok- ladarbeten, matbröd och tårtor vilket gör dig eftertraktad och önskvärd på arbetsmarknaden.

Utbildningens namn Bageri & Konditori
Omfattning 1000 poäng
Utbildningens längd 40 veckor
Studieform Klassrum

Idag efterfrågas arbetskraft med ny och fräsch kunskap på många bagerier och konditorier. Därför är chansen stor att du får ett kreativt, roligt och utmanande jobb efter studierna.


Det här är utbildningen för dig som älskar tidiga morgnar, drömmer om att få leva ut dina kreativa sidor och framför allt att få jobba på ett konditori.

Bageri- och konditorutbildning i Stockholm, Jönköping, Nässjö - JB Kompetens Komvuxutbildningar

Idag är läget i branschen helt annorlunda än vad det var för bara några år sedan. Gästernas medvetenhet kring livsmedel är större. Dessutom är kreativitet och gamla recept ihopbakade idag, vilket skapar spännande möjligheter att blanda klassiska svenska bakverk med nya internationella smaker.

Utbildningen kräver inga förkunskaper i ämnet, utan här läser du delkurser som ger dig både teoretisk och praktisk kunskap. Du lär dig att använda de maskiner och redskap som är viktiga i yrket, samt ökar förståelsen för hur kemiska processer och råvaror påverkar ditt arbete. Samtidigt får du chansen att praktisera på ett bageri eller konditori, vilket ger dig mycket goda möjligheter till jobb efter studierna.

Kurser på bageri- och konditoriutbildningen vid JB Kompetens komvuxutbildningar i Jönköping

 Bageri 1, 100 p
Bageri 2, 200 p
Hygien, 100 p
Konditori 1, 100 p
Konditori 2, 200 p
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 p
Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 p
Service och bemötande 1, 100 p

 

Om JB Kompetens i Jönköping

Vi har utbildningar inom restaurang och storkök med olika inriktningar, bland annat charkuteri och ekologisk matlagning. Vi utbildar även inom servering och bar, bageri och konditori, turism och konferens. Våra pedagoger har stor erfarenhet av validering av yrkeserfarenhet, kurser och hela utbildningar.

I Jönköping har vi har intagning varje månad. Du behöver inte vänta tills nästa höst eller vår. Vi arbetar mycket utifrån den egna individen - där hänsyn tas till tidigare erfarenhet, egna förutsättningar samt mål med utbildningen. Hos oss får du möjligheten att införskaffa den kunskap som leder till att uppfylla de mål du har för din framtid. Vi ger dig möjligheten att våga skapa och samtidigt känna dig trygg tillsammans med oss. Vår utbildningsmodell ger dig möjlighet att på ett varierat sätt ta till dig av de kunskaper som erbjuds; både genom teori och praktiska övningar.

Våra lokaler ligger i närhet till kommunikation med buss, men det finns även bra möjligheter till parkering om du vill köra själv. Lokalerna vi arbetar i är väl anpassade för de olika yrkeskategorierna vi utbildar inom. Vi använder ett brett utbud av maskiner och redskap för att du ska få de kunskaper som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Hos oss finner du en bred kompetens. Våra utbildare har en lång erfarenhet från restaurang och storköksbranschen samt från många olika bagerier och konditorier. De har arbetat utomlands i de franska köken, restaurang Aqua i USA och inom turistbranschen i både Spanien och Frankrike för att nämna några. De har erfarenhet av säsongsarbete inom servering, bar, restaurang och turistbranschen från våra svenska fjäll.

Vi har ofta företag i livsmedelsbranschen som vill ha hjälp med att testa olika livsmedel och provlaga produkter. Här får du som studerande möjlighet att delta och kritiskt granska det utbud som finns inom branschen.

Här finns vi i Jönköping

Kaserngatan 14
553 05 Jönköping

 

Ansökan och behörighet

Intresserad av utbildningen bageri & konditori i Jönköping?

För mer information om utbildningen fyll i en intresseanmälan nedan.