Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Elektroteknik, inriktning mot signalbehandling och vågutbredning, masterprogram, 120 hp, Linnéuniversitetet Växjö

Utbildare/skola

Linnéuniversitetet

Kommun(er)

Växjö

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Elektroteknik, inriktning mot signalbehandling och vågutbredning, masterprogram, 120 hp, Linnéuniversitetet Växjö

Programmet innehåller såväl teori som tillämpningar och förbereder dig för avancerat ingenjörsarbete inom industrin eller för forskarutbildning.Vågutbredning och signalbehandling är viktiga områden i dagens samhälle. Kunskaper i dessa ämnen krävs inom trådlös kommunikation och antennteknik. Under det första året studerar du de matematiska metoder som krävs för studier på avancerad nivå. Du möter också tillämpningar som radiosystem.

Andra året kan du fördjupa dig teoretiskt eller bredda dina kunskaper. I examensarbetet omsätter du dina kunskaper i vetenskapligt skrivande. Undervisningen sker i form av kurser om 7,5 högskolepoäng och består av föreläsningar, seminarier, övningar och obligatoriska uppgifter. Efter utbildningen väntar för de flesta avancerat ingenjörsarbete inom industrin. Två tänkbara områden är telekommunikation och sensorteknik. Föredrar du forskarutbildning är de teoretiska kurserna en utmärkt förberedelse.

Tvåårig masterexamen med huvudämnet elektroteknik och inriktning mot signalbehandling och vågutbredning.

Ansökan och behörighet

Linnéuniversitetet önskar inte att du skickar intresseanmälan genom formuläret nedan.

Gå istället direkt in på Linnéuniversitetets hemsida för mer information om antagning och sista ansökningsdatum till denna utbildning.