Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 hp, Göteborgs universitet

Utbildare/skola

Göteborgs universitet

Kommun(er)

Göteborg

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 hp, Göteborgs universitet

Den här utbildningen ger dig chansen att vara med och forma framtidens möbeldesign. Du får arbeta med design, utveckling och tillverkning av möbler på ett utforskande och kreativt sätt.

Du jobbar både inom privata och offentliga sammanhang och får med dig all kunskap du behöver för ett framtida arbete inom möbeldesign

En grundläggande del av utbildningen är att förstå och utveckla en arbetsmetod. Du får kunskap om olika material och tekniker, med fokus på trä.

Du deltar också i projekt som diskuterar framtiden inom möbeldesign, både med utgångspunkt från användande och livskvalitet samt argument för ny hållbar design.

Genom både fiktiva och skarpa jobb tränar du designprocessens alla delar; designmetodik, skissteknik, upprättande av ritningar och tillverkning av mockups och prototyper. Du får fördjupade kunskaper inom metodik, gestaltning och kommunikation.

Kontinuerliga studieresor till företag och designkontor i branschen, samt besök på mässor ger dig nyttiga insikter och möjlighet att knyta viktiga kontakter.

Under utbildningen är också workshops, föreläsningar och gästlärare återkommande inslag som både ger inspiration och nya perspektiv på hantverket.

Totalt omfattar utbildningen tre års heltidsstudier. Du jobbar både inom privata och offentliga sammanhang och får med dig all kunskap du behöver för ett framtida arbete inom möbeldesign - som egen företagare, på ett design-/arkitektkontor eller i ett tillverkande företag. De kurser som ingår är Möbeldesign, Visuell gestaltning och kommunikation samt Teori och historia. Vårterminen avslutas med ett självständigt examensarbete om 10 veckor.

Utbildningen leder till en konstnärlig kandidatexamen. Därefter finns möjlighet att söka masterprogrammet Tillämpad konst och formgivning som leder till en konstnärlig masterexamen.