Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Waldorfgymnasiet

Kommun

Uppsala

Utbildningsanordnare

Waldorfgymnasiet

På Uppsala Waldorfgymnasium kan du välja att läsa på estetiska programmet, inriktning bild och formgivning, naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap och samhälle eller naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap.

I alla program ingår konst, rörelse och hantverk. Vi vill att våra elever på ett kreativt sätt arbetar med hela sin förmåga genom att studera både teoretiskt och praktiskt. Du får prova på smide, sätta upp en teaterproduktion med din klass, arbeta med skolans årliga eldshow och många andra projekt. Helhetsperspektivet som du får med dig från Uppsala Waldorfgymnasium ger dig en gedigen och stabil  kunskapsgrund att stå på inför framtiden.

Uppsala Waldorfgymnasium erbjuder en treårig gymnasieutbildning där du får chans att fördjupa dina kunskaper, skaffa dig kompetens för vidare studier och utveckla ditt självförtroende så att du kan välja din väg i livet. Som ett komplement till de ordinarie kurserna erbjuder skolan två bildningsresor. Resan i år två är en språk- och kulturresa. Tredje årets resa är en arkitekturresa. Resmålet är en av Europas städer där du får uppleva hur historien lämnat avtryck i arkitekturen och konsten.

Utbildningar

Kontaktuppgifter