Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Victum Gymnasium, Helsingborg

Kommun

Helsingborg

Utbildningsanordnare

Victum Gymnasium, Helsingborg

Flexibelt lärande

Victum Gymansium är en fristående gymnasieskola i Helsingborg. För elever i årskurs 1 (enl. Gy 2011) erbjuder vi Vård- och omsorgsprogrammet samt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete. För elever i årskurs 2 och 3 (enl. Lpf94) erbjuder vi Omvårdnadsprogrammet med inriktning hälsa och friskvård och inriktning psykologi samt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt ledarskap. Hos oss får du inte bara en stor portion flexibilitet och nytänkande, utan även en utbildning som möter både dina och samhällets krav. En lektion hos oss ser kanske inte alltid ut som den brukar. Grupparbeten och fältstudier blandas med föreläsningar och temastudier - allt för att skapa en så lärande miljö som möjligt. Teori och praktik varvas under utbildningarna, för att du som elev ska få största möjliga förståelse och sammanhang i ditt lärande. Gymnasieskolans olika kärnämnen integreras också på ett naturligt vis i undervisningen.

Arbeta med människor

- ett framtidsyrke
Att arbeta med människor i någon form kommer alltid att vara en central upgift i samhället. Oavsett vilken inriktning du väljer hos oss kan du räkna med att den hälsokompetens som Victum erbjuder kan utgöra en avgörande konkurrensfaktor i ditt framtida yrkesliv. Med våra utbildningar i bagaget är möjligheterna många och arbetstillfällen med inriktning på vård, omsorg och lärande finns det gott om. Självklart kan du också välja att studera vidare efter avslutad utbildning hos oss. Alla våra utbildningar ger grundläggande eller särskild behörighet till högskola och universitet, beroende på vilka individuella val du gör.

Skräddarsydd arbetspraktik

En viktig del av utbildningen hos oss består av arbetspraktik där du får prova på och uppleva ditt framtida jobb. På så sätt får du redan under skoltiden möjlighet att skapa ett värdefullt nätverk inom ditt yrkesområde. Vi på Victum har mycket goda relationer med arbetsgivare inom våra utbildningars olika branscher, och det gör att du alltid kan räkna med att få nytta av din praktik. Vi utbildar de handledare som du kommer att samarbeta med och det gör att vi kan skräddarsy praktikperioderna efter vad våra elever vill och behöver.

Internationellt utbyte

Victum samarbetar med en rad skolor och utbildningsorganisationer i andra länder. Det ger våra elever en möjlighet att få ett internationellt perspektiv på sina studier och genom åren har vi genomfört projektresor till andra skolor och arbetsplatser i länder som Grekland, Italien, Rumänien, Spanien, Frankrike, Nordirland och Tanzania.

Utbildningar

Kontaktuppgifter