Sök utbildning:

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Ester Mosessons Gymnasium

Kommun

Göteborg

Utbildningsanordnare

Om Ester Mosessons gymnasium


Ester Mosessons grundades 1928 och var Göteborgs första Restaurangskola. Allt sedan dess har skolan förknippats med välutbildade och kompetenta kockar, sommelierer, charkuterister, kallskänkor, bagare och dietister

Skolans huvudinriktning, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, är ett yrkesprogram. Eleverna läser även kärnämnen och utbildningen ger allmän behörighet för att läsa vidare på högskola. Ester Mosessons Gymnasium är en av sex skolor i Sverige som är godkända och kvalitetssäkrade av SHR, Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare.

För att ge eleverna en studiemiljö så nära verkligheten som möjligt driver skolan två egna restauranger, ett café, en butik och konferenslokaler.

Ester Mosessons arbetar aktivt för att kunna erbjuda eleverna ett brett utbud av APL- platser, arbetsplatsförlagdt lärande. Eftersom skolan har en internationell inriktning finns det därför stora möjligheter att få göra sin APU i form av utlandspraktik.

Skolan har idag cirka 800 elever och ligger på det gamla varvsområdet Lindholmen på Norra Älvstranden i Göteborg. Där växer det nya Göteborg fram med bostäder, skolor och företag i en skön blandning. En modern stadsdel med bra kommunikationer.

Utbildningar

Kontaktuppgifter