Sök utbildning:

Senaste utbildningsnyheter

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

feed-image RSS flöden

Gymnasium - Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik.
Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Arbetsmarknaden efter Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Antalet jobb inom restauranger har ökat de senaste tio åren och det finns goda utsikter att utvecklingen blir fortsatt bra de kommande tio åren. Jobben blir fler i antal, främst i stora städer och på turistorter. Det krävs vanligtvis en bra utbildning på gymnasienivå men för vissa yrken behövs ytterligare utbildning efter gymnasiet. Yrkeserfarenhet är viktig och praktik inom utbildningen är viktig. Ett jobb inom restaurang innebär ofta arbete på kvällar och helger. Möjligheten till arbete ser olika ut beroende på del av livsmedelsområdet. Bäst möjligheter till arbete finns inom konditori, men även inom charkuteri och styckning finns tämligen bra anställningsmöjligheter. Den mest varierande arbetsmarknaden finns inom företag som jobbar med produktion av livsmedel. Det beror på att det kan ske förändringar inom produktionen, till exempel att ny teknik införs, att produktion läggs ner på vissa orter, att produktion flyttar osv. Var medveten om att det kommer att finnas stora skillnader i anställningsmöjligheter mellan olika orter.

Prognosen kommer från Arbetsförmedlingen och uppdateras årligen.

Alla | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | Å | Ä | Ö

Restaurang fördjupning Lärling - Kanalskolan i Töreboda Kanalskolan i TörebodaTöreboda
Restaurang och livsmedelsprogrammet - Stenforsaskolan, Östra Göinge Stenforsaskolan, Östra GöingeÖstra Göinge
Restaurang och livsmedelsprogrammet: Catering & event - John Bauergymnasiet i Halmstad John Bauergymnasiet i HalmstadHalmstad
Restaurang och livsmedelsprogrammet: Kök & servering - John Bauergymnasiet i Halmstad John Bauergymnasiet i HalmstadHalmstad
Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Bergagymnasiet i Eslöv Bergagymnasiet i EslövEslöv
Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Frans Möllergymnasiet i Kävlinge Frans Möllergymnasiet, KävlingeKävlinge
Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Gymnasieskolan Vipan i Lund Gymnasieskolan Vipan, LundLund
Restaurang- och livsmedelsprogrammet - HTS-gymnasiet i Järfälla HTS-gymnasietJärfälla
Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Rönnowska skolan i Helsingborg Rönnowska skolanHelsingborg
Restaurang- och livsmedelsprogrammet - S:t Mikaels-skolan i Mora S:t Mikaels-skolanMora
Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Selma Lagerlöfsgymnasiet i Landskrona Selma Lagerlöfsgymnasiet i LandskronaLandskrona
Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Sturegymnasiet i Halmstad SturegymnasietHalmstad
Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Vägga Gymnasieskola i Karlshamn Vägga GymnasieskolaKarlshamn
Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Åbyskolan i Klippan ÅbyskolanKlippan
Restaurang- och livsmedelsprogrammet: Kök & servering - VBU i Ludvika Västerbergslagens Utbildningscentrum, VBU, gymnasieutbildningarLudvika
Restaurang- och livsmedelsprogrammet: Kök och servering - Apelrydsskolan i Båstad ApelrydsskolanBåstad
Restaurang- och livsmedelsprogrammmet - Österängsgymnasiet i Kristianstad Österängsgymnasiet, KristianstadKristianstad
Restaurang/storköksutbildning Lärling - Kanalskolan i Töreboda Kanalskolan i TörebodaTöreboda