Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Teknikprogrammet: Informations & medieteknik - Nacka Gymnasium

Utbildare/skola

Nacka Gymnasium

Kommun(er)

Nacka

Hemsida

Klicka här

Utbildningspresentation

Teknikprogrammet: Informations & medieteknik
- Nacka Gymnasium

Det här är utbildningen för dig som gillar att arbeta med datorer. Här får du lära dig programmering, datorkommunikation och hur man gör en modern hemsida.

Om teknikprogrammet: information & medieteknik

Att kunna göra en snygg hemsida räcker inte för dagens Internet. Användarna förväntar sig att hemsidor ska vara dynamiska och interaktiva, vilket i tekniska termer betyder att de är databasdrivna. Därför läser du kurserna webbutveckling och webbserverprogrammering. Du får även lära dig hur datorer kommunicerar med varandra i lokala nätverk eller över Internet. Inom detta område använder du kursmaterial på engelska från Cisco och det finns även möjlighet till CCNA-certifiering.

Teknikprogrammet: informations & medieteknik - Nacka Gymnasium

Kunskap om programmering är viktig för att förstå hur datorn fungerar och även nödvändig om du vill kunna utnyttja datorns fulla kapacitet. Därför läser du kurserna Programmering 1 och 2. Det språk du använder i dessa kurser är JAVA vilket är mycket användbart för de flesta applikationer, allt ifrån online-spel till e-handelslösningar. Det är bara din egen kreativitet och arbetsinsats som sätter gränserna.

Efter dina tre gymnasieår kan gå ut i yrkeslivet, men du blir framförallt förberedd för fortsatta studier till till exempel systemvetare, nätverkstekniker, datatekniker eller civilingenjör. Många av våra elever på Teknikprogrammet fortsätter på tekniska högskolor som KTH och Chalmers. Inriktningen ger dig möjligheten att arbeta med informations- och medieteknik inom ett brett urval av användningsområden.

Ansökan och behörighet

Intresserad av teknikprogrammet: informations & medieteknik vid Nacka Gymnasium?

För mer information om utbildning fyll i en intresseanmälan nedan.